Friday, December 23, 2005

Being a Busy Bee
Traumaattinen hahtuvanneulomiskokemus onneksi mahdollisti aika onnistuneen huovutuskokeilun. Tämä hahtuvahan huopuu kuin unelma! En ihmettele että sitä harrastetaan niin innokkasti. Eli Fuzzyfeetit ovat ihan kelvolliset, mutta en silti tee ihan heti toisia. "Normaalilangalla" neulominen on niin paljon mukavampaa.... ja tässä huovutustouhussa viimeisen sanan sanoo pesukone enkä minä. Ja sehän ei sovi lainkaan!

Vähän jäi harmittamaan värien liukuminen: ensimmäinen tossu alkaa kivasti punaisesta ja muuttuu ruskeaksi. Toinen alkaakin sitten ruskealla ja ajattelin että no tulee sitten ikäänkuin peilikuva, eli kärjestä tulee punainen. Pah - ruskeahan siitä tuli koko tossusta. Jos olisin oikein ahkera tekisin toisen, tai siis kolmannen... mutta en nyt taida kuitenkaan.

The felting of the Fuzzyfeet came out rather well, so the traumatic knitting was worth it. This fleece felts like a dream, no wonder many people are almost addicted to it. But I won't be doing another pair anytime soon. I really do prefer "real" yarn. And this felting thing... here it is the washing machine who has the last word, not me. And that just doesn't seem right!

What bothers me a bit are the colours: one of the slippers starts with a deep red that turns into brown. The other one starts with brown, and I thought - well this one is going to have a red toe - but no, it turned out completely brown. I could have done a third one... to match the colours better, but I didn't.

Toinen Misty on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin! Kahden illan neulesessio ja melkein 75% huivista valmiina. Haluankohan päästä tästä nopeasti eroon.... kuten jo valittelin, väri ei todellakaan ole mieleeni. Tässä kuva jonka otin yhden (pitkän) illan neulomisen jälkeen.

Misty Garden II has been started with quite a speed! After knitting it during two evenings, I've done almost 75% of the scarf. It seems that I really want to get rid of this one fast... and as I said before, I have serious issues with this colour. This photo was taken after one night's knitting.


Ja lopuksi todistusaineistoa siitä miksi neuleblogien lukeminen on niin hyödyllistä ja kaikinpuolin yleissivistävää puuhaa: tässä yhtenä päivänä luin tätä blogia, jossa oli tämä linkki, ja siitä sain idean toimiston joulukortteihin (jotka perinteisesti tehdään aina aivan viime tipassa). Tässä näyte muutamasta (kortteja oli ainakin 20 erilaista väriyhdistelmää).

And finally, a proof of how generally educating and useful activity knitblogreading is: the other day I was reading this blog, and found this link there... and that gave me an idea for our office's Christmas greetings (which as always were done absolutely last minute). Proudly presenting a selection for you:

6 comments:

Terhi said...

Oi oi, onpa aivan ihania kortteja! Täytyykin laittaa idea muistiin ensi joulun varalle. Mulla on jossain kätkössä noita origami-papereita iso kasa... :-)

Kristiina said...

Juu, mulla jää kanssa huovutukset yhteen kertaan, pesukoneen ym. siivoaminnen nöhtästä ei kiinnosta.
Kivat kortit olet tehnyt.

Becky said...

Gorgeous cards! That's some serious origami creativity :-)

luovat kädet said...

Origami linkki on mahtava! Hyvää joulua!

mari said...

terhi: Origamien taittelu oli mukavaa puuhaa, mutta huomasin mikäli ei ole aikaisempaa kokemusta niin kannattaa pitäytyä yksinkertaisimmissa malleissa... yritin myös esim. poroa, mutta siitä tuli ihan härän näköinen!
kristiina: vaikuttaa tosiaan siltä että sitä joko on huovutusväkeä tai sitten ei, me ei taideta olla! :)
becky: Many thanks for the link, it is by far the most comprehensive origami site I have seen.
luovat kädet: kuten jo mainitsinkin linkki oli alunperin Beckyn (www.skinnyrabbit.com) tarjoama. Huomasithan myös animaatio-opastuksen!?

tinna said...

wau, ihana origami-linkki, olisinpa ton huomannu ennen ku rupesin väsäämään joulukortteja! Mä rakastan tollasta näpertelyä :D On näistä blogeista niin paljon hyötyä kun mitä ikinä olisin kuvitellukkaan, mä en kestä ku täältä löytää niin paljon kaikkia sivuja ja vinkkejä kaikenmaailman näpertelyyn!