Sunday, September 16, 2012

Pipit!

What a great pattern. Heidi Kirrmaier is a genius! I bought this linen-cotton mix yarn (Katia Linen) last summer and tried desperately to find a suitable pattern. My first pick was Gemini from Knitty ss 2012, but after finishing the body, I decided to rip and give the yarn another chance. Not that there was anything wrong with the pattern, I just didn't like the style. I just felt that it was somehow too feminine for my taste and I really wanted to knit something I would wear..

This pattern is extremely well written and clear. I think my next pick from Heidi's patterns will be Shellseeker. (Stripes! Kangaroo pocket! Love!)

Pipit! Ihana ohje! Heidi Kirrmaier on nerokas suunnittelija. Ostin tämän pellava/puuvillalangan viime kesänä, ja mietin pääni puhki sille sopivaa mallia. Aloitin kovalla innolla neulomaan Geminiä kesän 2012 Knittystä, mutta kun olin saanut etu ja takakappaleen neulottua niin purin sen. Ei siinä varsinaisesti mitään vikaa ollut, se oli vaan jotenkin liian pitsinen ja naisellinen minun makuuni. Ja halusin neuloa jotain sellaista, jota vasmasti myös tulisi käytettyä. 

Pipitin ohje on aivan uskomattoman selkeästi ja hyvin kirjoitettu. Olen jo valinnut seuraavan Kirrmaier-mallini, ja sen nimi on Shellseeker. (Raitoja ja kengurutasku. Nam.)


pipit_1.

More specs on Ravelry.

I also wanted to show you some Turkish inspired socks I have finished. The Mamluke socks are fresh from the oven, but the Kilim socks I finished earlier this year. Both were a bit time consuming to knit, but really worth the trouble.

Tässä vielä muutamat turkkilaisinspissukat. Mamluke-sukat ovat ihan tuoretta tuotantoa, nuo Kilim-sukat valmistuivat jo alkuvuodesta. Aika työläitä neuloa, mutta vaivan väärtejä.


mamluke socks FO

Mamluke socks (pattern by beloved Nancy Bush).

kilim socks

kilim socks front and back

Kilim socks

5 comments:

Anonymous said...

Love everything. I started a Pipit, and got distracted around the sleeves - I think that you might have inspired me to pick it up again1

kirsi said...

Upeimmat ikinä näkemäni sukat!

Hepsi said...

Wau, mitä sukkia! Ja Pipitkin on upea!

outi o said...

Sooooo glad to see you blogging again. Your beautiful
projects are so inspiring. i never gave up going to 100%
from time to time.
Kiitos paljon,

Outi

Tanja said...

Kauniita sukkia. Itse vierastan kirjoneulesukkien tekemistä, kun pelottaa että ne ei sitten veny tarpeeksi mennäkseen jalkaan ja ollakseen istuvat. Nuo on varmasti lämpimät. :)