Tuesday, April 21, 2009

My New and Shiny Clapotis

steely clap II

pattern: Clapotis by Kate Gilbert in Fall 2004 Knitty
yarn:
Fearless Fibers Merino/Tencel Sock Yarn in Gunmetal, 2 skeins
needles: 3,5mm clover bamboo circular


steely clap I

comments: I must be one of the three knitters on the planet who hadn't made a Clapotis so far. What really triggered me to knit one now was the yarn. It had such a splendorous metallic sheen that I wanted a really simple and drapy pattern.
I worked the stitches through the back loop on the purled side too. Dropping the stithes was fun, but as I wanted to use up all of my wonderful yarn, the Clap is suuuuperlong and it was a huge bore tho knit in the end. But I'm so happy with the result that it really was worth it!


Kommentit: Taisin olla yksi niistä kolmesta neulojasta tällä planeetalla, joka ei vielä ollut tekaissut omaa Clapotista! Nyt kohdalle osui niin upeaa ja mahtavaa ja ihanaa ja metallinhohtoista lankaa, että se tuntui juuri sopivan mukavasti soljuvalta mallilta.
Neuloin oikealla puolella kierretyt silmukat kiertäen myös nurjalla puolella. Silmukoiden pudottelu oli hauskaa, mutta muuten neulominen oli aika tappavan tylsää. Tavoitteena oli käyttää lanka aika tarkkaan loppuun ja huivista tuli todella pitkä (ehkä noin 2.40m). Mutta hieno se on!

steely clap III

22 comments:

tiennie said...

Your clapotis is gorgeous! I love it in the shiny grey color!

lucy said...

this shiny grey looks like you could wear the scarf throughout the year.m would probably go well with evening wear too. Enjoy wearing it!

Anonymous said...

It looks wonderful - and something that will get used a lot!

Taina said...

Tällä vissiin sitten se toinen niistä jäljelle jääneistä. Toi sun versio on kyllä jotenkin niin hyvän näköinen, että melkein vois harkita!

jen said...

It looks very glamorous! I'm one of those three that haven't made the Clapotis. I'm really just waiting for the right yarn.

villapeikko said...

Tosi kaunis, vaikuttaa just täydelliseltä lankavalinnalta! Mäkin olen se harvinaisuus, jolla tää tekemättä :)

Marsvin said...

Hih, en ole minäkään tuota universaalisti suosittua huivia tehnyt! Vielä ;D

Sun on ihana!

kaisa said...

Heh, mullakin on se tekemättä, ja luultavasi jääkin tekemättä. Kaunis huivi sulla, lanka näyttää tosi ihanalta.

ulli said...

your clapotis came out beautiful! i love the color and drape of it.

SatuK said...

Ou nou. Taas yksi työ lisää listalle.

Kaunista lankaa!

Ühltje said...

Very classy.

Tiina said...

Enpä ole minäkään tuota tehnyt... Hienolta näyttää.

Vilma said...

Hieno on! Jossain vaiheessa näitä näkyi niin paljon blogeissa, että ei huvittanut ite neuloa yhtä joukon jatkoksi. Tän kauniin version jälkeen Clapotis näyttää taas ihan uudelta ja kiinnostavalta, pitääkin saman tien käydä napsauttaa sen jonoon... :)

Anonymous said...

Itsekään en ole vielä neulonut Clapotista (ellei sitä lasketa, että neuloin sitä pari vuotta sitten noin 5cm, jonka jälkeen totesin, että lanka on ruma:D). Kaunis huivi!

Xana said...

Ficou espectacular!

Päivi said...

Kaunis huivi kauniilla langalla :)
Ja vaikka se kolmen kiintiö onkin jo täys, niin kyllä minäkin ilmoittaudun niiden joukkoon, joilta tuo on neulomatta :D Olen kyllä sitä monta kertaa aikonut, mutta vielä ei oo mikään lanka vaatinu päästä tuoksi...

Piikkari said...

Upea Clapotis! Hyvää työtä, en voi muuta sanoa. Taas kerran malli ja lanka ovat täysin sopusoinnussa, tulos on mielettömän kaunis.

Mä olen neulonut niin monta Clapotista että kumoan miltei kaikki kommenttiraidalla toistaiseksi neulomattomiksi ilmoittautuneet, joten lopputulos on edelleen se kaksi neulomatonta. Hi, hi.

mennahuu said...

Hieno Clapotis! Minun neulomani on niin paksusta langasta että sitä tulee harvoin käytettyä. Jospa tekaisisi uuden keveän version, tuo näyttää niin kivalta!

Mari said...

Thänk you! Kiitos! :-)

Päitsyli said...

Clapotis ei ole mallina erityisesti kiinnostanut minua, mutta tuosta langasta tehtynähän se on ihan edukseen. Kaunis!

Karen said...

Well, it turned out great! I am also one of the few, it seems, who've never made the Clapotis, but then I guess I'm not that far along in my knitting.

MaryjoO said...

I left a note on your Ravelry page -- this is SO COOL doing it in this color.

And .... I haven't made one yet. The gray is so fabulous .... maybe I should see what other colors this yarn comes in!