Thursday, February 23, 2006

Feeding the addiction

Tänään oli ihana päivä: aurinko paistoi, lunta maassa ja asteita -3. Täällähän voisi jopa asua talvella jos tällaista olisi joka päivä. ;-D

Kävimme siskon kanssa Novitan tehtaanmyymälässä Lauttasaaressa. Tarkoituksenani oli ostaa vain ihan muutama kerä Nallea sukkalangaksi. Mutta, mutta... huomasin että jotain oli ilmassa kun astuimme sisään myymälään - siellä kuhisi kuin muurahaiskeossa. Uusia pussilankoja oli yllin kyllin. Saalistusvietti nousi heti pintaan ja silmät kiiltäen kaivelimme ja tongimme laatikoita. Mukaan tarttui yhteensä 4,5 kiloa lankaa. Onneksi minulle osuuteni on *vain* 1,5 kiloa. Sisko on selvästi pahemmassa jamassa kuin minä, vaikka onkin tuoreempi käyttäjä.

Today was such a beautiful weather here: the sun was shining and it was -3 Celsius. If it were always like this, one could even consider living here during the winter!

Today I visited the Novita factory outlet with my sister. And there was plenty of cheap yarn. We left with 4,5 kg! But only 1,5 kg belongs to me. So I think I have to take credit of introducing my sister to the addiction quite successfully!

pile of yarn

Huomasin etten osaa ostaa lankaa ellei sille ole jotain käyttöä jo mielessä. Ostin nyt Novitan Isoveljeä, 800 grammaa (hehe - ei mahtunut kuvaan), väri on poistoväri, sellainen armeijanvihreä. Hinta oli aivan naurettava 1,65 Euroa/ kerä. Lanka ei ole mitenkään superihanaa, mutta ihan ok. Ja jos reilulla kymmenellä Eurolla saa langat villapaitaan, niin minä en ainakaan turhia nirsoile.

Isoveljestä ajattelin tehdä aikuisversion tästä Phildarin neuletakista. Tein jo mallitilkkua. Ideana olisi tehdä nuo pystyraidat vyötäron kohdalle, jolloin ne vetäisivät neuletta kokoon kavennusten tapaan.

I tend to buy yarn with a project in mind. Now I bought Novita Isoveli in army green colour. I´m not crazy about this yarn, but it is ok. (And if you get the yarn for a sweater or a cardigan for less than fifteen Euros, you can´t be too picky. I'm talking about 75% wool)

I want to knit an adult's version of this Phildar cardigan. I already made a swatch. The idea is to do the vertical stripes in the waist section, so that they pull the fabric together, working just like decreases. Let´s see if that works.

Novita Isoveli swatch

Ostin myös punaista nallea ja punaraita seitsämää veljestä. Nämä jo ensi joulun lahjoja ajatellen! Aivan - aion aloittaa lahjatuotannon tänä vuonna jo ennen kesää! Tyyliin "sukat kuussa ja syksyllä paitoja itselle".

I also bought plenty of red yarn. Solid red and self striping red. Already thinking of Christmas. Yes, you heard me! This year my motto will be: " a pair of socks a month (for gifts) and autumn spent knitting sweaters for myself!"

novita red stripes

2 comments:

meemu said...

Voi katkera! On se niin väärin että ei täällä Satakunnassa saa KOSKAAN tolla hinnalla kunnon lankoja...

golden said...

Hei! Kiitos vierailustasi blogissani. Sain sinun blogistasi innoituksen My So Called Scarfiin, ja nyt omani on valmis. Jos epäilit oman versiosi värejä, niin käypä kurkkaamassa minun värejäni. Mutta älä pökerry! ;D
En muista, olenko kommentoinut aikaisemmin, mutta se Print O' The Wave Stole on aivan upea! Uskaltaisinkohan ruveta samanlaiseen urakkaan?