Thursday, February 16, 2006

I did it!

Eilen vihdoinkin koitti se ikimuistoinen hetki: sain Print O'the Waven valmiiksi! Valitettavasti neuloin viimeiset silmukat sairaalassa, jossa olin pitämässä seuraa äkillisesti sairastuneelle perheenjäsenelle. Eli suunnittelemani shamppanjapullojen korkkien poksauttelu ja yleinen hysteria jäi nyt kokematta. Onneksi toipuminen sujuu hyvin!

Olin jo viime viikolla hankkinut tällaisen seinäeristelevyn, josta tein tee-se-itse pingotusalustan. Piirsin siihen apuviivat pysty- ja vaakasuuntaan 5cm:n välein. Se oli loistava idea, niistä oli korvaamaton apu kun asettelin märkää huivia mittoihin.

Yesterday was the big day: I finally finished knitting the Print O'the Wave Stole! I had pictured a big party: champagne bottles popping, general hysterical joy to celebrate the moment. But unfortunately I knitted the last stitches in the hospital, keeping company for a family member who suddenly fell ill. So it was kind of an anticlimax. But do not worry, everything is going smoothly and he is getting better.

I had already purchased this, to do a diy blocking board. I draw horizontal and vertical lines to the board every 5cm. And that, I tell you, was really a great idea as it helped me a lot to get the stole straight with the pins.

diy blocking board

print o the wave preparing to be blocked

print o the wave blocking 01

Huivi ei ole täydellinen, mutta kyllä se hyvä on. ;)
Parantamisen varaa olisi reunoissa: ne eivät ole aivan symmetriset, johtuen kevennuksista joista en saanut aivan samannäköisiä. Huivi on nyt 60cm leveä ja 210cm pitkä. Odotan mielenkiinnolla miltä se näyttää kuivana.

The Stole is not perfect but it is good. I think the edging is not quite symmetrical, because I can't get the decreases look exactly the same on the both sides. Now the stole measures 60cm x 210cm.

print o the wave blocking 02

print o the wave blocking 03

HUOM! Lankadieetillä olevat: lopettakaa lukeminen tähän!
Tänään päivääni on piristänyt postinkantaja! Englannista tupsahti lankaa. Tämä nettikauppa on todellinen löytö! Bargain-osastolta tarttui mukaan ohutta denim-lankaa hintaan £4.40 / 250g kartio, sekä punnalla kerä alpakka-mohair-akryylisekoitetta (44% alpakka, 44% mohair and 12% akryyli). Aika hyvät hinnat, sanoisin!

Today the mailman made my day! A week ago I ordered some yarn from here. I snatched these yarns from the bargain section. There are two 250g. cones of denim yarn, £4.40 each, and some alpaca-mohair-acrylic mix (44% alpaca, 44% mohair and 12% acrylic), which costs £1.00/50g. A really good deal, don't you think?

texere yarns

Denim-langasta oli eniten täpinässä, mutta se on todella ohutta! Otin vertailun vuoksi kuvan Rowan Denimin kanssa.

I was mos enthusiastic about the denim yarn, but it is really thin. I took a photo with Rowan Denim so you can see the difference.

rowan vs den-m-it

Lisää hyviä uutisia: huomenna junalla Lissaboniin kokoukseen ja takaisin. Ja tänään tuli perille myös sukkakirja. Mitkä tekisin?

More good news: tomorrow I'm going by train to Lisbon and back (for a meeting). And today I got this sock pattern book. Which ones should I knit first?

vintage socks book

20 comments:

tikru said...

Tuo huivi on kyllä todella upea. Eikä hassumpi idea tuo levy pingotukseen. Vois toimia, saahan sen sit seinää vasten komeroon tai sängyn alle kun ei tarvia.

Lape said...

Miks tuota sanotaan ettei tarvii rautiassa esittää turhan tyhmää ;) Saattavat kyllä pyöritellä päätään jos joudun kertomaan käyttökohteen... ja mitähän mies sanoo...

Villasukka said...

UPEA huivi!!! Tekisi itsekin mieli, tosin vähän lyhyempi versio. Itse ostin aikoinaan vastaavaa levyä nypläykseen - eivät rautakaupassa edes keksineet hintaa mokomalle palalle ;)

Anonymous said...

no ehkei shamppispullot poksahetele, mutta kateellisten silmämunat kyllä kun näkevät huivin.hekoheko. tuli tosi hyvä. bookmarkkasin heti sen enkkujen lankasivun. lääh!
mara

ainaoikein said...

Hieno taulu teillä siinä heti sohvan yläpuolella!:-D

Meillä koulussa käytettiin styrokslevyjä neulekappaleiden ojentamista varten. Kätevää niin kauan kun kyseessä on vaaleat neuleet, ja niin kauan kun levy pysyy murenematta.
Kapalevykin kuulemma toimii.

Minna said...

Hip, hip, huraa! Näyttää hienolta!

Ah, ja sulla on toi sukkakirja, jonka hankkimista olen vähän ajatellut. Tee nyt jotkut oikein ihanat sukat, niin ehkä työnnät minut reunan yli ja joudun hankkimaan opuksen. ;-)

Terhi said...

Jee, minä en ole lankalaihiksella! Kauppa vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. :-) Ja huivi on UPEA!

Anonymous said...

Onnea maratoonin maaliinpääsystä!

Marsvin

Sini said...

Mahtava tuo huivi valmiina, on siinä tosiaan ollut tekemistä, onnea!

mari said...

Oi, kiitos kaikille kommenteista, kyllä lämmittää mieltä! :)

ainaoikein: tämä eristyslevy vaikuttaa paremmalta kun styroksi, koska se ei murene niin helposti. Ja se on mukavan sileää jos siihen haluaa piirrellä jotain suuntaviivoja.

Minna: Kirja vaikutti ensiselailulla aika kivalta: mallien lisäksi siellä esiteltiin erilaisia kantapäitä ja kärkikavennuksia moneen lähtöön: oli saksalaista, ranskalaista, hollantilaista ja vaikka mitä. Monista en olut ikinä kuullutkaan.
Valitettavasti mulla ei ole nyt mitään superihania sukkalankoja kun se tilaukseni Saksasta katosi matkalla. Siellä olisi ollut Regia Silk-lankaa ja muuta ihanaa. :(

Kristel said...

Näyttääpä tosi upealta tuo huivi! :) Ja fiksu idea tuo levy. Minulla on nyt uusi pingotussysteemi hakusessa kun vanha vuodesohva heitettiin pois...

Altocumulus said...

Onnea, onnea! Olen käynyt seuraamassa milloin ihana huivisi valmistuu ja nyt on siis lupa onnitella! Täydelliseltä tuo minun silmääni kyllä näyttää! :)

Jos arvaan oikein, niin lape voisit löytää tuota levyä finnfoamin nimellä, ei tosiaan ole niin murentuvaa kuin styroksi. Pitääkin lähteä katselemaan, onko meillä sitä vielä varastossa, raksa-aikaan niitä pyöri joka puolella, pingotusalustalle olisi tarvetta täälläkin.

Lappis said...

Lääh mikä huivi.

Ja lääh mikä lankakauppa, oli sitten ihan pakko vihjata, niinkö?

Annika said...

Mulla lähti jo tilaus Texeren suuntaan, ei siinä kauaa nokka tuhissut :) Valinnan vaikeus oli tosin melkoinen.

Huivi on upea! Paljonko siihen meni kaiken kaikkiaan lankaa? Tilasin Texereltä Sivillan paksuista (ohuista?) lankaa, josta varmaankin alkaa muodostua jonkinlainen pitsiluomus.

Sanni said...

Turha hullua on kieltää, kannustukseksi sen mieltää... Voi mikä teit. Onneksi langanostokielto päättyy kahden viikon päästä. Ja huivi on huikean ihana!!!

sirpale said...

Huivi on todella ihana! Onnea!

shadowlands said...

Your shawl is so beautiful! Nice job!

mari said...

Kiitos vielä kehuista!

Apua, montakohan Texere-tilausta nyt provosoin? :O
Toivottavasti löysitte hyviä lankoja.... mulla on nimittäin seuraava USKOMATON vinkki jo odottamassa... :D

elisa said...

great idea for a blocking board and gorgeous stole!

mari said...

elisa: thank you! :-)