Sunday, February 05, 2006

The Final Spurt

sea view vila cha

Päätin lopettaa ruikuttamisen ja ottaa loppukirin. Nyt Print O'the Wave huivi on melkein valmis! Enää puuttuu viimeinen reuna, joka neulotaan sivuttain ja liitetään kerros kerrokselta neuloen keskiosan odottamaan jääneisiin silmukoihin. Ja kyllä: olo on väsynyt mutta onnellinen.

I decided to stop whinig and get going. Now the Print O'the Wave Stole is almost finished! I just have to knit the final edging, which is knitted "sideways" and attached in every row to the live stiches left waiting. And yes: I'm feeling tired but happy!

print o the wave 05/02

Huomaatte varmaan että olen neulonut koko huivin suorilla puikoilla. Ai miksi? No siksi että ne viime vuoden puolella Saksasta tilaamani pyöröpuikot eivät ole vieläkään tulleet! Tilaus on jätetty 29.12. ja Visaa laskutettu 5.1. Tietääkseni on joku EU:n pykälä jossa aikarajaksi on asetettu 30 päivää tilauspäivästä laskien. Mutta mitä sanoo saksalainen nainen kun alan pommittamaan häntä sähköposteilla ja sanon että haluan a) rahani takaisin tai b) uuden lähetyksen kuriiripostilla, eli parin päivän sisällä. No hän vastaa minulle seuraavasti:

"your order is gone on 5. januar and unsecure shipments takes a time between 3-8 weeks regular in europe is 3 weeks, so I believe it will come the next few days please do not worry, it will come"


Siis heidän mielestään on ihan normaalia että lähetys Saksasta Portugaliin kestää kuukauden! Herne on nenässä ja tosi syvällä. Tuskinpa enää tilaan kyseistä kaupasta.

You might have noticed that I've been knitting the stole with straight needles. Why is that? It's because the circular addis I ordered at the end of last year still have not arrived! I placed the order in 29.12. and my Visa card was charged 5.2. I have started sending e-mails to them asking a) for a refund or b) them sending me a new order by DHL or similar service. But what does the german woman say? (see quote above). So they think it is completely normal - even obvious - that the shipment takes a month to arrive from Germany to Portugal. I am not pleased and shall never again order from their shop.

print o the wave waves

Aion palkita itseäni tästä huikeasta tehokkuudesta aloittamalla raidallisen hourglassin tänään. Laskeskelin jo ohjeen silmukkamäärät ohuemmalle langalle.

I am going to reward myself for being so productive in the past few days, and I am going to allow myself to cast on for my stripy Hourglass Sweater today. I have already made the calculations for finer yarn.

hourglass sweater pattern

Tässä on korillinen Novita Woolia, ja pari hassua jämäkerää Nalle ja Floricaa. Niistä raitaa. Olisi kiva jos olisi vähän räväkämpiä värejä enemmän mukana, mutta en todellakaan aio ostaa lisää lankaa tätä projektia varten. Ihanaa! Uusi työ!

Here's a basketful of various dk yarns to stripe up: Novita Wool, Florica and Nalle. It would be nice to have more of the brighter colours, but there's no way I'm going to buy more yarn for this project. Yippee! A New Project!

dk yarn for hourglass

16 comments:

tikru said...

Tuo huivi on upea.

Arvaa mistä väänsin mallitilkkua aamupäivällä ja nyt on hihaa aluillaan. Tosin ohjetta mulla ei HG:n ole, mutta jotain sen tyyppistä..ehkä.

Anonymous said...

Näemmä suomalainen sisu on säilynyt useista Portugalin vuosista huolimatta :)
Huivi on tosi ihana.

Irja

derea said...

Huivi on upea, ja paidasta tulee varmana ihana :)

Lotta said...

Olen vääntänyt Hourglassia nyt ihan tuhottoman kauan. Kolme puolivalmista versiota olen purkanut ja neljäs on nyt meneillään. Ja tämä oli sitten helppo ohje vai, eh? No ei, helppohan se ohje on mutta mun versio siitä näyttää jokakerta muotoutuvan valtavaksi säkiksi. Tein 2 ekaa purettua toisiksipienimmän ohjeen mukaan ja näitä jälkimmäisiä olen yrittänyt sillä pienimmällä. Silti tulos vaikuttaa aika säkkimäiseltä. Voi olla että toi tummanharmaa langanväri lisää jätesäkkifiilistä. Mua on ihan oikeesti itkettänyt. Tänään päätin että on pakko alkaa saamaan hyvää oloa jostain (vakava masennus ja nää epäonnistumiset ei auta oloa yhtään) joten huomenna aloitan noista panttaamistani tummanpunaisista wooleista ihan uutta hourglassia ja jätän tuon homehtumaan puikoille. Anteeksi kauhea selittely (nyt oli ihan pakko purkautua) mutta asia oli lähinnä se, että miten muokkasit mallia woolille sopivaksi? Jos jaksat, niin heitä postia aubrianna(at)gmail(piste)com. Jokatapauksessa parempaa onnea sulle hourglassin kanssa, itse mallihan on täysi ihanuus :)

Lotta said...

Tarkennukseksi äskeiseen että mun koon pitäisi vastata sitä toisiksi pienintä (yleinen ohjehan on tosin ollut että kannattaa valita yhtä kokoa pienempi kuin mitä oikeasti olet). Piti tarkentaa vielä muutakin mutta nyt on pää niin hajalla etten jaksa. Anteeksi että selittelen sulle tänne puolivalmiita ajatuksia.

mari said...

tikru: Haa - aion seurata silmä kovana miten oma HG:n versiosi edistyy!

Irja: :D

derea: Kiitos luottamuksesta! Itse en ole vielä niin vakuuttunut! :)

Lotta: Harmillista kuulla että olet ollut niin epäonninen tuon ohjeen kanssa. Sait minut ihan huolestumaan tuon kokoasian suhteen... täytyypä vielä tarkastella niitä mittoja. En ole vielä säätänyt Woolille koko paidan ohjetta, vaan vartalo-osan alun ja (oli niin kiire päästä aloittamaan). Kunhan saan koko mallin analysoitua niin laitan viestiä.

Annika said...

Saksalainen tehokkuus, ja ja! Itselläni oli just männä viikolla vähän erimielisyyksiä Seasonstoren kanssa (halusivat laskuttaa multa liikaa) mutta tiukan väännön jälkeen tulos oli Annika 1 - Seasonstore 0. Tyytyväinen ei kait voi olla kuitenkaan ennen kun langat pääsee turvallisesti kotiin. Odotellaan..

routa said...

ite tilasin ennen joulua martinalta ja tulivat joulun jälkeen, yllätys yllätys kenkälaatikossa (rohde tai jotain), ennen uuttavuotta kumminkin.maksoin etukäteen kun ei noita luotollisia ole taskussa. tosin tilaukseni oli ei se unsecure vaan toinen, johon kyllä meni kuluihin melkein yks kirjanhinta, mutta kun en ollut ennemmin tilannut ulkoa, niin otin varman päälle. toivottavasti saat pakettisi pian.

uhoava gnu said...

Kyllä on hieno huivi! Ja älytön homma. Onnellinen viimeisen silmukan hetki lähestyy...

Omituista tuon saksalaisen liikkeen toiminta ja vastaus. Ihan niin kuin olisit hötkyillyt liikoja ja hermostunut mitättömyyksistä... Höpö höpö.

mari said...

annika, routa & uhoava gnu:
joo tämä on ihan toivotonta tämä odottaminen. Nyt on pari päivää taas kulunut eikä ole paketista tietoakaan. Kauankohan pitää odotella ennenkuin uskaltaa taas pistää viestia, tuo Martina kun varmaan jo pitää minua ihan hysteerisenä etelä-eurooppalaisena! :D
Olisikohan kaksi-kolme kuukautta hänen mielestään sopiva aika?

Leena said...

Huivi on todella kaunis. Onko ohje vaativa?

mari said...

Leena: Kiitos! :)
Ei ohje mielestäni mitenkään vaikea ole, minä en ole ennen tehnyt tällaista pitsineuletyötä ohuesta langasta eikä tullut mitään dramaattisia virheitä. (Enkä myöskään ole törmännyt virheisiin ohjeessa). Mallineule on 36 riviä (joka on variaatiota 8 kerroksesta)ja sen oppii *melkein* ulkoa. Reunaosuus oli kyllä aina pakko katsoa kaaviosta. Nyt on jäljellä ehkä hankalin vaihe eli tuo viimeisen reunan neulominen. En ole vielä oikein paneutunut ohjeisiin, eli siihen miten nuo odottavat silmukat napataan kyytiin.

Sanni said...

Huivi on upea. Poikkesin ihan vartavasten katsomaan, että joko on valmis? Ihme juttu, mulle on aina tullut martinan paketti n. kahdessa viikossa. Tosin reklamaation kera takaisin lähettämäni ebenpuinen ja tikkuinen sukkapuikko katosi sille tielleen?!

Anonymous said...

Great work!
[url=http://qkidgvao.com/rpzd/ybzk.html]My homepage[/url] | [url=http://gfbtxwmo.com/qivs/lwag.html]Cool site[/url]

Anonymous said...

Good design!
My homepage | Please visit

Anonymous said...

Nice site!
http://qkidgvao.com/rpzd/ybzk.html | http://ifrvuobe.com/gpff/wfxn.html