Saturday, June 10, 2006

Gone Trekking

Aloitin Trekking 106:sta simppelit ribbisukat uusilla 2,25mm:n puikoilla.

I started knitting some basic ribbed socks with my Trekking 106, using my new 2,25mm needles.

trekking 106 first 01

Jonkin aikaa neulottuani totesin että niistä oli tulossa liian tiukat tulevalle käyttäjälle (lahjaksi nämäkin, itse en ole vielä toipunut 80-luvun pastellivärikaudestani. Yliannostus oli roima). Ja väritkin näyttivät jotenkin pliisuilta. Siis purkuun.

After a while I noticed that they were going to be too tight for the person they are for (not me - I OD:d on pastel colours in the 80's and haven't recovered yet). And the colours seemed like too shy, even for pastel colours. So I decided to rip.

trekking 106 first 02

Päätin vaihtaa mallia, ja tehdä Jaywalkerit. Jos ohjeesta lukee vain joka toisen rivin ja tekee alkuresorin omalle käsialalleen liian isoilla puikoilla, ne näyttävät tältä:
(Kannattaa testata perjantai-iltana työviikon päätteksi...)

I decided to knit Jaywalkers instead. If you read only every other line of the pattern AND do the ribbing with too large needles, they will look like this:
(I recommend testing this variation of the pattern late friday night, after a loooong week).

trekking 106 second

No niin... nyt näyttääkin jo vähän paremmalta... tein resorin 2mm:n puikoilla ja muuten käytän 2,5mm:n puikkoja. Ja muistin jopa tehdä ne ainaoikein neulotut kierrokset kavennus- ja levennyskierrosten väliin! Hyvä minä!

Well, now we are getting somewhere... I knitted the ribbing with 2mm needles (much neater) and use 2,5mm needles for the rest of the sock. I even included the knitted rows between the inc/dec rows of the pattern! Good for me!

trekking 106 third

12 comments:

tikru said...

näyttää varsin hyvälle. Oiskohanmunkinpitänytestata..
Just nimittäin alotin kesäsukkien tekemisen onlinen summerista.

Anonymous said...

Ei voi olla totta :D Jaywalkerit minäkin aloitin pariin otteeseen, jotta löysin sopivan silmukkamäärän. Kantapäätä en ole vielä tehnyt, kun mietin edelleen jatkanko Jaywalkereita vai en. Minä mitään välikerroksia ole tehnyt, minun walkerini ovat tismalleen noiden perjantai-sukkiesi kaltaiset :D Siinäkö siis vika, jes!

Tippi

Villasatu said...

ai oliks niissä joku ainaoikein kerros kavennuskerrosten välissä???? Arvaa neuloinko ekaan sukkaan mitään sellaista - olen ihmetellyt miksi tuloksena ei ollut mitään jalkaansopivaa vaikka moni on ollut malliin niin ihastunut. Mut nää ei sovi jalkaan lainkaan vaan on kaamean möykkyiset.

Ehkä mä puran....Ei tällaisia voi pitää. Opinpahan lukemaan ohjeita kunnolla... Kantapää oli kyllä kiva ja helppo :-)

hanka said...

Tosi hyvin mätsää yhteen lanka ja mr Jay :)

mari said...

Tippi ja villasatu:
:-D
Hauska kuulla että muutkin ovat tehneet saman mokan. Minullakin eka ajatus oli että mitä ne ihmiset tästä ohjeesta mouhuaa tästähän tulee ihan hirveetä jälkeä!
Tippi: en edes jaksanut raportoida tässä sitä väliepisodia kun loin isommalle koolle silmukat, kun luulin että vika oli siinä! Ja jossain siinä vaiheessa siis tajusin virheen, ja loin sitten UUDELLEEN pienemmän koon silmukkamäärät. Eli siinä tuli tuntikaupalla tuunattua tuota pahaista sukanalkua!

hanka: kiitos!

Outi said...

Mun mylittleponylla oli tuon langan värinen häntä, oi niitä aikoja! :-D Väsyneenä tulee joskus tehtyä mielenkiintoisia ratkaisuja, onneksi yritit vielä uudestaan!

Dipsy said...

Gosh, you've been doing a lot of ripping lately, haven't you? But your version now of the Jaywalkers does look totally amazing, and the gorgeous yarn you're using seems to be perfect for the pattern! Great work!

mari said...

outi: tosiaan tuo pastellipamaus vetää ihan nostalgiseksi!

dipsy: thanks and yes, I really seemed to rip more than knit!
:-)

aja said...

Lookin' fabulous! They look well worth the ripping and retrying!

iso gnu said...

Ai miten lohduttavaa,että joku muukin lukee vähän ylimalkaisesti ohjeen tai nopeasti.Miniä ihmettelee välillä, kun teen ja puran ja teen ja puran ja joskus menee aloitukseen aikaa....Totta että työpäivän jälkeen kotona keskittymiskyky ei ole parhaimmillaan (ehkä usein vielä katsoo jotakin telkkarista)

iso gnu said...

Ai miten lohduttavaa,että joku muukin lukee vähän ylimalkaisesti ohjeen tai nopeasti.Miniä ihmettelee välillä, kun teen ja puran ja teen ja puran ja joskus menee aloitukseen aikaa....Totta että työpäivän jälkeen kotona keskittymiskyky ei ole parhaimmillaan (ehkä usein vielä katsoo jotakin telkkarista)

mari said...

iso gnu: ihan totta, ja se multitasking on kaiken pahan alku ja juuri :-D