Thursday, June 15, 2006

Red Knee High Socks

red knee socks 02

pattern: "letit pitkin säärtä" from "Sukkasillaan", a Finnish Sock Book.
yarn: Novita Nalle 170g, (no idea of the colour, as the yarn was bought from the factory shop and had no label).
needles: 2,5mm dpns

red knee socks 01

kommentit: Nämä sukat olivat aika tuskaiset neuloa. Aloitin ne jo aikoja sitten, ja välillä ne jäivät jäähylle. Tämä keväällä Lauttasaaresta ostamani Nalle-pussilanka on aika nihkeää neulottavaa ja mielestäni 2,5mm:n puikot ovat kyllä liian ohuet tälle langalle. Silmukat eivät todellakaan sutjakasti liu'u puikoilla niinkuin pitäisi. Ja nuo loppumattomat palmikot (siis mitkä letit?!!!!)

Valmiit sukat ovat kuitenkin aika ihanat. Istuvat todella napakasti, ja tekevät sääristä kuin sääristä sutjakat! Ja niissä on tosiaan joulufiilistä, ja eihän jouluun olekaan enää kuin puoli vuotta! :-D

comments: these socks were quite tedious to knit. The yarn is not very nice, and the needles were slightly too small, so the stitches did not slip as smoothly as they should. And the neverending cables...
Anyway, I really do like the finished socks! They have a snug fit and really scream "Christmas"! (Yes they are part of my "Really Early Christmas Knitting Mission").

red knee sock

10 comments:

Kirsi said...

Sukat ovat todella kauniit! Hyvä, että jaksoit kärvistellä:)

Sinulla on upeita töitä muutenkin; selkeitä ja graafisen upeita. Värienkäyttösi on myös minusta hienoa, ja kaikkea leimaa oma, vahva tyylisi.

olipa purkaus. Kehun nyt kerrankin, kun en ole aiemmin tainnut vaikka blogisi tilaaja olenkin.

aurinkoa!

neja said...

Aivan älyttömän ihanat ja nätit ovat nuo:)

Minna said...

Aikas ihanat sukat! Ja että tekee sääristä sutjakat - täytyy ehdottomasti kokeilla. ;-)

Jaana said...

Kauniit sukat! ihan täydelliset sitten jouluna...

mari said...

kirsi ja neja : kiitos paljon! :-)

minna: no sutjakat ja sutjakat... sehän on niin suhteellista! :-D

jaana: joo ne on todella vähän väärässä vuodenajassa... mutta toisaalta tuskin näitä tulisi ihan viimetipassa joululahjaksi neulottua, on niissä sen verran kovan työ.

Kaisakaisa said...

Kauniit sukat ja suomen kesässä tulisivat tarpeeseenkiin aika usein, mutta siellä päin kai vähän harvemmin. Noh, joulua odotellessa...

Miksi pitää olla niin että kikertävän kukertavaa lankaa ja kaikenlaisia kiemuroita on paljon kivempaa kutoa kuin monotonisen yksinkertaisia juttuja. Ja yksinkertaiset asiat on yleensä kaikkein kauneimpia (kuten nyt nuo "lopuutomat palmikot") Mä ainakin kyllästyn saman vääntämiseen aika nopeasti. Ehkä sellainen toistava zen-kudonta harjoittaakin sitten mun hermoheikkoa luonnettani kärsivällisemmäksi. Sen puuvillapeiton jälkeen uskon että sulla on jotain supervoimia ja pystyt mihin vaan:)

tikru said...

Söpöiset.

mari said...

kaisakaisa: olet ihan oikeassa, välillä tylsiltä tuntuvat neuleet ovatkin valmiina niitä hienoimpia. (Huomasin muuten että olin kirjoittanut "loppumattomat" - HALOO - hoono soomi iskee taas, tarkoitin siis tosiaan että loputtomat! Mutta olin niin täpinässä kun olin osannut kirjoittaa oikein "liu'u" :-D)
ja supervoimat ovat kieltämättä kiehtova ajatus, mutta toistaiseksi en ole havainnut mitään SELVIÄ merkkejä...

tikru: kiitos, kiitos

hanka said...

Hei, onpa kauniit sukat! Ostin juuri kai langat omiin samanmoisiin. Pysyvätkö ylhäällä ilman kuminauhoja?

mari said...

hanka: ei todellakaan tarvitse kuminauhoja, ainakaan minun pohkeillani! :-D
Sukkien lopullinen omistaja on vähän sorjasäärisempi, en tiedä onko sitten tarpeen. Jätin yläreunaan nurjalle puolelle aukon ohjeen mukaan, eli ne voi sitten jälkeenpäin laittaa.