Thursday, June 29, 2006

Phildar Inspiration

inspiration by mail

Eilen ja tänään on tullut postia! Ainoa Nancy Bushin sukkakirja, jota minulla ei vielä ollut, ja Phildarin syyslehtiä: "Collections" ja "Pitchoun".

I got some mail! The one Nancy Bush sock book that lacked from my collection, and some new Phildar magazines for autumn: "Collections" and "Pitchoun".

phildar fall 2006 kids faves

Tässä suosikkitrio lasten lehdestä. Phildarin lastenmallit ovat todella hyviä.

Here are my favorites from the "Pitchoun"magazine. I really love Phildar patterns for kids.

phildar fall 2006 faves

Naistenosastolta löytyi tällaista. Tuo harmaa neuletakki vasemmalla olisi ehkä ensimmäisenä listalla. Taka- ja etukappale neulotaan sivuttain ja hihat normaalisti. Oikeanpuolimmaista tuskin teen, mutta siinä on kiva tunnelma.

From the Women's Department I found these three. The one on the left is the most probable on my to-do-list. The front and back are knitted sideways and the sleeves normally. I wouldn't actually knit the one on the right, but I do like the mood.

old phildar jacket

Vouhotan aina näistä Phildarin malleista ja tässä todiste siitä, että olen niitä jopa neulonut (ja ihan aikuisten koossa!). Tämä on vuosi sitten tehty, ja kovasti käytetty (siitä johtuu nuhruinen ja todella venynyt ylkoasu). Mutta ohje oli mainio, ja satulahihatkin onnistuivat. Neulekuvio taitaa olla nurja puoli ulopäin jos vertaa alkuperäiseen malliin. Mutta se ehkä johtui siitä että en oikeasti osaa lainkaan ranskaa.

I keep fussing over the Phildar patterns so here's some evidence that I have actually knitted some of their pattern (in adult size)! This was made last year, and I used it a lot. (That explains the shabby look of it). But the patetrn was excellent and with no mistakes. It was from Phildar Magazine number 427. Even the saddle sleeve fitting came out perfect. I think I made the stitch pattern with the wrong side out (compared to the original pattern), but that's probably because I do not really know any french at all.

stripy number two

Toinen tasaraitasukka. En pysty hillitsemään itseäni.

Another Basic Stripy Sock. It's beyond my control.

7 comments:

tikru said...

Olin jo yöllä tilata Phildareita, kun palkka tuli, mutta hillitsin itseni, mikä oli aika hankalaa sun blogissa käynnin jälkeen :)
Nyt, kunhan herään, käyn rauhassa tutkailee lehdet, et mitä tilais..iiks..ihana. :)

Onnittelut muuten parin päivän päästä olevan nimpparin johdosta, jostain syystä päivämäärä tiedossa ;)

Soile said...

Kovasti jo odottelen minäkin postia Phildarilta, tosin eilen tilasin, että pikkasen vielä pitää malttaa... Noiden samojen lisäksi tilasin vielä Layette-kuvaston. Phildarin lasten neuleet ovat tosi kivoja, ja poikien olemassaolokin on huomattu, siitä iso +

Terhi said...

Minulla on täsmälleen sama suosikkineule tuossa aikuisphildarissa. Harmi, että ranskani on jokseenkin puutteellista – lukioranskasta jäi mieleen vain "Je m'appelle Titine" ja "J'aime la mer…", nillä ei taida oikein pärjätä. :-D

KirsiÄr said...

Kiva tuo lapsen raitapaita. Hetkinen: raitapaita! Raitapaita?

mari said...

tikru: kiitokset nimpparionnitteluista! En edes aina niitä täällä muista, kun on eri systeemit.

soile: totta, myös pojille löytyy phildarilta ihania malleja.

terhi: no minun kouluranskani ei ole puutteellista, vaan olematonta! :-D
Välillä taktiikka on seuraava: jos ohjetta tarpeeekis kauan tuijottaa niin kyllä se siitä aukeaa. (Ei aina)

kirsiär: Eh, eh, I know, I know. se muistuttaa jotenkin KARANTEENIneuletta. Ja olen muutenkin ihan jumiutunut raitoihin, on leveätä, ohutta, tasa- ja randomraitaa.

Milja said...

Ihanan värinen sukka!

tikru said...

Mä oon joutunu jo viikon ottaa Phildareitani. Toivottavasti ne ei oo kadonnu. Iiks.