Wednesday, January 25, 2006

A Fine Stripe Obsession

Tämä paita jäi viimeisestä Modan numerosta mieleeni. En tainnut olla ainoa?

I saw this sweater (not a pattern but weared by one of their designers) in the last issue of Moda magazine. I just can't get it out of my mind!

sweater stripes

Ja yhtäkkiä huomasin että tuollaisia ohuita raitojahan minulla jo on esimerkiksi... lempipyyhkeissäni...

And suddenly I realized that I already have the same kind of thin stripes in my favourite towels...

towel stripes

..ja mieluisimmassa t-paidassani...

..and in my favourite T-shirt....

muji stripes

Ja tulin siihen tulokseen että tuollainen neule on pakko saada. Lankojakin olisi. Vuosien varrella kerääntyneitä Novitan Wool-keriä. Sekaan voisi heittää myös Nallea ja muita samanpaksuisia lankoja.

And I decided that I just have to have a sweater with fine stripes. I have the yarn. Many odd balls of Novita Wool. I could throw in some other yarn, too, with the same thickness.

novita wool wannabe stripes

Jotta en tule hulluksi lankojen päättelyn kanssa, ajattelin testata tätä tekniikkaa. Toimiikojan se? Malli voisi olla jotain Hourglass Sweaterin tyyppistä. Kirjakin olisi. Palaan asiaan kunhan tuo huivi on valmis... Mutta välillä aina on pakko vähän generoida virtuaalisia randomraitoja...

For the sake of my mental health, I think I will test this technique. I wonder if it works? The pattern might be Hourglass Sweater. I even have the book. I'll be back with this issue after finishing the stole. But every now and then I just have go and generate some virtual random stripes...

8 comments:

Anonymous said...

Tsau!Mäkin ostin sen Modan kun oli - 50%. pakkohan mun oli tirkistellä kun sanoit että kansi oli hieman , hmm, luotaantyöntävä. Ja katsoin ihan samaa raitapaitaa, ja mietin infernaalista päättelyä. Mutta voisikin kokeill atota linkin kikkaa. Muito Bem! Obrigada! Mara

KirsiÄr said...

Tuo oli kyllä lehden oarasta antia. Sopisi raitaperheen jatkoksi. Kai sinulla on Origo-astioita?

mari said...

Marjaana: testataan!
KirsiÄr: No ei ole Origo-astioita! Ou nou, niitähän täytyy nyt hankkia että kaikki sitten sointuu! :)

Outi said...

Uijui, toivottavasti saat tuon pian puikoille. Mun mielestä tuo lankojen yhdistäminen näyttää hitaammalle kuin lankojen päättely ;-)

mari said...

Outi: Hui, älä nyt pelottele! Lupaan dokumentoida tarkasti (ja ottaa aikaa) ja ilmoittaa heti kun pääsen alkuun! :)

Soile said...

Toinen hyvä tekniikka on neuloa langanpäät neuleen sekaan. Vähän samaan tapaan kuin kirjoneuleessa kuljetellaan lankaa. Kaffe Fassetin kirjoissa tää on ainakin selitetty muistaaseni ihan kuvien kera. Itse kokeilin tätä systeemiä miljoonalankaisessa Kaffen mallissa ja ällistyksekseni se toimi hyvin.

mari said...

soile: Hmm, pysyykö ne tiukasti neuleen takana, nuo langanpäät siis. En nyt oikein hahmota. (Enkä valitettavasti omista yhtään Fassetin kirjaa mistä voisin tsekata tuon tekniikan). Kiitos kuitenkin vinkistä! :)

Soile said...

Neuloen päättely näyttää aikalailla samanlaiselta kuin olisi neulalla pujotellut nurjalle puolelle silmukoiden väliin, tarpeeksi pitkän langan kun neuloo niin hyvin pysyy. Toimii tietty paremmin paidassa tms. jossa päättelyt jäävät nurjalle puolelle.