Tuesday, March 21, 2006

In Between Seasons

Olen tipahtanut välikausityhjiöön: ei ole enää talvi, mutta ei vielä kesäkään. (Tiedän että sille on nimikin, sehän on kevät!) Enää eivät oikein villaiset neuleet iske, eikä puuvillalankakaan vielä vakuuta. Ja säätilasta riippuen mieliteot muuttuvat päivittäin. Viime viikon alussa lämpötila pongahti melkien 20 asteeseen ja heti villalangat inhotti, nyt on taas satanut monta päivää eikä kesäisten neuleiden aloittaminen huvita ollenkaan. Onneksi sukkia voi neuloa aina! Ja niitä onkin tuulut tehtyä...

Esittelenpä taas viimeisimpiä sukkia, uusista kuvakulmista!

I think I'm in the in-between-seasons-limbo. You know, you don't feel like knitting warm woolen things anymore. All of a sudden the temperature got up to 19 degrees last week. And then it's chilly again. So one day you feel like starting a woolen sweater but the next day cotton yarn seems like a good idea. A true dilemma, which will probably last till early april.
Solution: knit socks and some more socks.

Once more, my recent sock wips:

sock wips

acupuncture session

Olen nyt niin innostunut tähän sukkien neulomiseen niin, että minun on pakko pistää kaikki sukkapuikot hommiin. Onneksi omistan vain yhden parin kutakin (2.0, 2.5, 3.0 ja 3.5mm: puikkoja - kääk tajusin juuri että kolmosen sukkapuikot ovat vapaana!!!). Laitoin kahden millin puikot hommiin: aloitin Gentleman´s Fancy Socks- mallista hieman simppelimmän version, malli taas Vintage Socks -kirjasta, eli sukkaguruni Nancy Bushin käsialaa. Lanka on paikallista 100% villaa. Kaupassa vakuuttivat, että kyseessä on alunperin australialainen villa. Onkohan merinoa? Lanka on aika hienon väristä, just eikä melkein sinivihreää. Ja tosiaan puikkokoko on 2,0mm, aitoon Vintage-tyyliin.

And because at this moment I feel the urge to keep all my dpn sets busy (I only have one set of each: 2mm, 2,5mm, 3mm and 3,5mm dpns - OH I just realized the 3mm are not in use!!!!!), I casted on for another pair: an adaptation of Gentleman´s Fancy Socks, pattern (once more) from Knitting Vintage Socks by my heroin Nancy Bush. The yarn is a local 100% wool. I was told in the shop that it is Australian wool, spinned here. So I think it might be 100% merino. It is quite soft and I love the colour. It's the exact colour when equal amount of blue and green meet - that would be Teal, wouldn't it? And in a true vintage manner, I'm knitting them with 2mm needles.

teal vintage socks

Vaikka puikkoja onkin useampia settejä, niin käsiä löytyy toistaiseksi vain yksi pari - eli osa sukista odottelee vuoroaan kirjahyllyssä.

And as I only have one set of hands to knit with, my socks hang out in the bookshelf while waiting for their turn.

bibliophile sock

3 comments:

Minna said...

Ihania kaikki! Kuten olivat myös edellisen postauksen sukat! Nyt sain vihdoinkin käsityksen langanväristä: eri väriä on kuin muistelemassani langassa, mutta niin herkullista, että taidan langeta, jos kohdalle osuu. :)

mari said...

Minna: Kiitos! Sieltä sitä löytyy, Korkeavuorenkadun Menitasta.... ;-)

Käsityöriippuvainen said...

Ihania sukkia! Sinulla on tosi kiva blogi, käyn aina täällä lukemassa. SInut on haastettu, käy katsomassa blogistani lisätiedot!