Monday, March 27, 2006

Approaching Colour

fancy teal sock one done

Ensimmäinen sinivihreä vintage-sukka on valmis. Ensimmäinen yritys meni purkuun: sovittelin sukkaa junamatkalla (hieman ujosti, myönnän) ja siitä tuli ihan liian pieni. Ja tein ensin tiimalasikantapään joka ei sekään ollenkaan istunut tähän sukkaan. Toiseen versioon tein Walesilaisen kantapään ja "tiimalasi-kärkikavennukset" (suomennusapua tarvitaan - kiitos), ja tein siihen "three needle bind off:in" (sori tämä alkaa jo olla vähän noloa, mitenköhän tuo suomeksi sanotaan...?) Sukan kärjestä tuli vähän töpö, kun halusin välttämättä saada mallitoiston loppuun ennen kärkikavennuksia.

I have finished one Fancy Teal Sock, adapted from Gentleman's Fancy Sock fron Knitting Vintage Socks. I actually had finished it earlier, but as I measured the length hastily while travelling in train, I did the sock too small - I mean really small. So I had to rip it all! First time I made a short-row heel, but this time round I did the Welsh heel, and it fits much better. The toe looks a bit odd (shortish). That's because I wanted to finish a whole pattern repeat before starting the row decreases. I did a short row toe, with a three needle bind off on the top side of the toe.

academic approach to colour

Eilen sain myös tehtyä mallitikkua ihanasta langasta! Lanka vakuuttaa yhä, ainoa häiriötekijä on siinä oleva hienoinen naftaliinin tuoksu. Mutta ehkä se kuuluu asiaan, onhan langan myyjäkin ainakin 90-vuotias. (Ohuessa langassa sitä ei muuten ollut).

Mutta nyt ongelmana on värien paljous. Ymmärrän kyllä värien päälle noin teoriassa, mutta en niitä omassa pukeutumisessa juurikaan harrasta. Itse asiaa viihdyn parhaiten täysmustassa! Mutta nyt olis lankaa tarjolla niin monessa värissä, että olisi suorastaan synti jos en laajentaisi spektriä. Testailin eri yhdistelmiä...

Yesterday I made a swatch of the lovely local yarn. It is a very nice yarn, probably quite similar to Karabella Aurora 4, as it is made up of four two-ply strands spun together. The only disturbing thing with this yarn is a slight smell of naftaline! But, as the man who sells it to me is at least 90 years old, it makes sense.

Now all the available colours are haunting me! I have a strange relationship with colour: we get along just fine, theoretically, but I rarely wear any colourful clothes. Let's say that I could easily wear just black, all year, all day. But I think it would be practically a sin not to use some of the lovely colours available. So I started to test some colour combinations....testing colours-red-blues

testing colours-red-yellow

swatch and colour pencils

5 comments:

katinkontti said...

Mulla on kanssa ongelma nuo värit. Vaikka vaatekaapin sisältö on muuten lähes pelkkää mustaa, ainainen mustien lankojen ostaminen ja neulominen on tylsää.
Nuo ruskeat kynät näyttävät musta hyvältä punaisen rinnalla, tai joku vihreä kunhan ei ole liian "jouluinen".

KirsiÄr said...

Minä tykkään punaisen ja vaaleansinisen yhdistelmästä. En itsellä, mutta silmää miellyttää vaikkapa lehtikuvissa. Tjaa, tuota vintagesukkaa olin ajatellut työlistalle. Millaiseen koostikseen päädyit että sait sopivat?

Anonymous said...

Kolmen puikon päättely?

Marsvin

juuli said...

Voi, punaisellahan voi tehdä vaikka mitä! Itse olen heikkona punaisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmään. Talvella se muuttuu sähäkäksi pinkiksi, ja miksei viininpun ja punainenkin ole kiva. Tai punaisen eri sävyt.

mari said...

katinkontti: samaa mieltä! Ja mustalla langalla neulominen on rasittavaa huonossa valaistuksessa.

kirsiär:Teen tosi ohuesta langasta 2mm:n puikoilla ja 18 silmukkaa puikolla. Neule on kivan joustavaa ja istuu mukavasti. Ja olen jo tehnyt niin monta walesilaista kantapäätä että osaan jo muuntaa sen eri silmukkaluvuille sopivaksi! Jipii!

marsvin: Kiitos! :-D

juuli: punainen on minunkin suosikki, heti mustan, harmaan ja luonnonvalkoisen jälkeen. Eli ihan oikeista "väreistä" ykkösenä.