Tuesday, March 07, 2006

Zigzag Startitis

Kävin tänään aamulla uimassa ennen töitä ja huomasin että ajattelin koko ajan vain neuleita! Huolestuttavaa! Tarkemmin sanottuna erästä tiettyä neulemallia. Selvästi sukan neulominen ei ole tarpeeksi tyydyttävää. Tarvitaan joku uusi paitaprojekti. Ja kun raitapaita on karanteenissa ja pitkä villatakki odottelee vetoketjua (joka siis on jo tilattu!), voi vain tulla siihen tulokseen että jotain uutta on saatava puikoille ja pian.

Eilen näin Kim Hargreavesin uuden kevätmalliston ja siellä silmiini pisti etenkin Fay. Joka puolestaan muistutti minua vanhasta ihastuksesta, Verónik Averyn Zigzag-mallista. Eivät ole ihan kaksosia, mutta sisaruksia kuitenkin.

Today I went to swim before work and noticed that I was thinking about knitting all the time I was there! Should I start to worry? More precisely, I was thinking of a certain pattern. Maybe having only a pair of socks on my needles is not satisfying enough. I need a bigger sweater project going, too. And as my stripy sweater is in quarantene, and the long cardigan is waiting for a zipper (which I have ordered already, mind you!) I have to start something new!

Yesterday I saw the new Spring collection by Kim Hargreaves. Especially Fay caught my attention. It reminded me of an old fling, Zigzag by Véronik Avery. They may are not be twins, but sisters maybe...

fay and zigzag

Siis tällainen Zigzag olisi nyt saatava. Lanka voisi olla sitä vanhaa suosikkia, Tricots Brancal Escocesa-lankaa. Mutta mikä väri? En halua valkeaa enkä mustaa. Miten olisi tuollainen kuiva beige 004 (kuiva= ei kellertävä sävy, suom.huom.) tai tummanruskea 012? Mitä mieltä olette?

So now I have to knit this Zigzag Sweater! I think the yarn could be my old favourite, Tricots Brancal Escocesa, 100% wool. But what colour should I choose? I do not want neither white or black. How about a dry tone of light brown (004) or a darker brown(012)? What do you think?

tricots brancal escocesa

7 comments:

tikru said...

Mä tekisin tummanruskeasta, mutta se on mulla olluki nyt aika monessa mukana. Sitä vois kivasti pitää iholla, beigessä joteki kuvio katoaa jos on pelkkää ihoa vasten. Naked :)

laurakoo said...

Mulla on kauhea hinku tehdä jotain ruskeeta itselle (tietenkin, kun just sen väristä lankaa kaapeissa ei ennestään :), mut tässä tapauksessa äänestäisin beigen puolesta. Vois kuvitella et kuvio tulis vaaleasta paremmin esiin.

KristiinaS said...

Just samaa mieltä kuin Laura.

KirsiÄr said...

Onpa hyvä beige, tykkään tuollaisista ruispuurohtavista vaaleanruskeista. Kelta/kultaruskea ei ole mun makuun. Siis se beessi.

Carita said...

Samaa mieltä kuin KirsiÄr,beige on hyvän värinen.

Kaisakaisa said...

Tummanruskea on ihan mun ykkössuosikkeja väreistä ja vaatekaappi on sitä pullollaan, mutta jotenkin tähän paitaan sopisi minunkin mielestäni beige paremmin. Ja jos lanka on sellaista pikkuriikkisen kirjavaa, niin aina vaan parempi. Tärkeänä kysymyksenä ehkä että kumman värisissä vaatteissa sulla on kotoisampi olo?

mari said...

Kiitos mielipiteistä!
Beigellä selvästi enemmän ääniä! Teen jo pienenpientä mallitilkkua vähän tummemmasta vaaleanruskeasta, (väri 05), jota löysin pienen kerän laatikonpohjalta ja nyt alkaakin tuntua että ehkä vaalein beessi (003)olisikin se paras ratkaisu. Palaan asiaan!