Sunday, April 09, 2006

Me and Martina

Viime Joulukuussa tilasin Martinalta saksalaista sukkalankaa, addit ja eebenpuiset sukkapuikot. Odottelin melkein kuukauden, ja kun pakettia ei kuulunut aloin kyselemään sen perään. Sen sijaan että olisi lähettänyt minulle uuden paketin kadonneen tilalle, Martina pyysi minua odottamaan vähän piedempään (useaan otteeseen). Lopulta odottelinkin yli kolme kuukautta, kunnes vihdoin sain rahani takaisin (maksu oli vilahtanut Visa-tililtä jo tammikuun alussa). Martina menetti tietenkin tällä jahkaamisella todella potentiaalisen asiakkaan, joka on pahasti koukussa saksalaisiin sukkalankoihin!

Samana päivänä kun rahat tipahti takaisin Visa-tilille, oli niille jo uusi kohtalo tiedossa! Tällä kertaa halusin pelata varman päälle ja investoin Uruguaihin! Olin lukenut täällä handpaintedyarn- langan arvostelut, ja saanut tietää että kysein pulju on ihan sama kuin Malabrigo yarn. Laitoin heille vielä sähköpostia espanjaksi, varmistaakseni a) että kaupan takana ei ole joku saksalainen nainen, ja b) paljonko postikulut ovat. Ja nehän olivat oikein mukavia, sekä ihmiset että postimaksut. Tai siis kuriirimaksut, lähetykset Eurooppaan tulevat DHL:n välityksellä, ekä hinta silti ole lainkaan paha. Portugaliin alle 800 grammaan maksoi alle 9 dollaria.

Back in December 2005 I ordered some german sock yarn, ebony needles and addis from Martina. My order never came, and when I claimed it, instead of sending me a new package, Martina always insisted for me to "wait a little longer". Well this went on for three whole months. And finally after more than three and a half months after having paid the order, I got the refund to my VISA card. (And, needless to say, Martina lost a very potencial customer, addicted to german sock yarn).

The same day the money hit my VISA account, I invested it somewhere else. In Uruguay! I had read
a review of hadpaintedyarn merino in Knitter's Review, and sent them an e-mail asking for the shipping fees. And they were very nice indeed. (Both the people and the fees).

handpaintedyarn_sitephotos

Tässä pari kuvanäytettä tilauksestani. Parasta näissä DHL-lähetyksissä on se että niiden matkaa voi seurata. Tiedän esim. että paketti lähti 6.4. Montevideosta, ja meni Madridin kautta Brysseliin (miksi?) ja sitten takaisin Madridiin ja saapui eilen aamulla Portoon. Aaaarrgggghhh. Miksi on viikonloppu!!!??? Huomenna ehkä perillä?

Minulla on jo pari ideaa näitä lankoja varten Tuo omenanvihreä ohut villalanka tulee joksikin koivunlehtihuiviksi. Voitteko kuvitella mitään sopivampaa kohtaloa? (Kuva otettu tänään aamulla - täällä on tosiaan kevät jo varsin pitkällä!)
Huomasin että koivu tuijotti minua vasta kun latasin kuvia tietokoneelle! Hui!

Here are some photos, (copied from their website), showing you what I'm expecting to receive very soon. (The lovely thing with DHL shipping is the possibility to track down your order - for example I know that my yarn is already in Porto. Awwww...)

I already have ideas for some of the yarn. The apple green lace weight yarn is going to be something related to this image. (I took the photo this morning, spring is here!)

BTW. I just noticed the EYE when downloading the photos to my computer!

staring birch

Kaukomaiden lankoja odotellessa olen tehnyt punaista polvisukkaa. Se on toooooooosiiii piiiiitkä ja lanka (Novita Nalle) on aika nihkeää ja palmikot hieman hermoillekäyviä - mutta: sukka istuu todella napakasti.

While waiting for the yarn to arrive, I have been knitting the red knee high socks. They are never-ending, the yarn is not so nice, and the cables just kill me. But the fit is exquisite, my friends.

long red sock WIP

7 comments:

Minna said...

Hui kauheeta! Koivu tosiaan tuijottaa ja sillä näyttää olevan myös nenä ja suu. =)

Kiitos sukkaesittelyistä! Vintage Socks kyllä pitäisi nyt vihdoin ja viimein tilata. Jos vain jaksaisi (ei todellakaan kevät pitkällä -> kevätväsymys, tahtoo aurinkoa)...

Villasukka said...

Tuijottava koivu ;-D Vintage Socks on tilattu, mutta Amazon väittää sen saapuvan vasta toukokuun lopussa!!!

mari said...

minna: mitä, vieläkö olet pystynyt vastustamaan kiusausta?!!!!
villasukka: oho, sepä kestää kauan... voit ehkä ostella valmiiksi jotain ohuita sukkalankoja ja teroitella 2 millin puikkoja! :-)

DistantKnitter said...

Oh no! Laitoin just tilauksen menemään Saksan suuntaan. Mitenkähän käy?

Jody said...

If you are going to torture yourself with a project as extensive as knee high socks, it's nice to know that you're doing it for a good cause/fit.

The lace weight apple yarn is lovely. And I'm lovin' the eye in the tree.

aja said...

Oh wow those are some great socks! I just love the color, its very springey (and some cute painted toes too!)

mari said...

distantknitter: eiköhän se tule perille! Välillä posti tekee tepposet, eikä se ole kauppiaan vika. Mutta miten siihen reagoi onkin sitten ihan eri juttu!
jody: thanks! what's next: stockings?! ;-)
aja: thanks! maybe I should leave them like that, to show off the toenails! :-)