Saturday, October 21, 2006

Soft Yarn Therapy

Ihan aluksi vielä tuhannesti kiitos ihanista kommenteista!

Tuollainen ison työn valmiiksi saaminen jotenkin rentouttaa mukavasti neulomishommia: rentoahan se aina on, mutta jää kaikki turha huolehtiminen pois kun tulee sellainen olo että sitä saa välillä jotain sukkia suuritöisempääkin valmiiksi. Tässä onkin sitten hypitty niinsanotusti kukasta kukkaan....

First of all: a huge thank you once more for your lovely comments on my Sugarplum Pullover! Mwah!

Finishing a big project like that kind of relaxes my knitting - It really makes you feel accomplished and you feel totally free to hop between projects as much as you fancy. And that's what I've been doing!


Phildar Blouson WIP

Pojan Phildar takki:
hyvät uutiset: takakappale ja hihat valmiina!
huonot uutiset: tämä Novitan isoveli on aika kamalaa lankaa. Se ei kerässä tunnu niin karhealta, mutta se on jotenkin ihan joustamatonta. Sain siitä jonkun oudon ihottuman vasemman käden etusormeen ja jouduin siirtymään pehmeämpään lankaan!

Son's Phildar jacket:
good news: back piece done, two sleeves done (my salvation is knitting both sleeves at the same time!)
bad news: this finnish yarn is killing me - it is like knitting with cord... it provoked a rash in my left index finger and FORCED me to start knitting with a softer yarn.


joy merino yarn

Onneksi hoito löytyi vaivatta: bongasin lähilankakaupasta tällaisen uutuuden ja olin ihan innoissani! Täällä nimittäin on tekokuitusekoitelankoja hyllyt pullollaan ja villakin on yleensä aika perusklassista. Ja tämä on 100% merinoa! Ja liukuvärjättyä. Tätä lähemmäksi Noroa ei näillä nurkilla hevin pääse! Tekaisin parissa illassa sateenkaarihuivin, efekti on vähän kuin Noroissa mutta värit ovat pliisummat. Vyötteessä puikkosuositus on 5,5mm mutta otin reippaasti käyttöön 8mm:n bambupuikot koska halusin laskeutuvamman huivin, testasin ensin 5,5mm:n puikoilla ja siitä olisi tullut jotenkin tönkkö.

Fortunately the cure was easy to find: I scored this yarn from my LYS. I was so excited! (Please understand: it is very difficult to find 100% wool yarn here, other that the classic type - and this is as close to Noro as you can get here). It is supersoft, single-ply and 100% merino wool. It only took me a couple of evenings to knit up a rainbow scarf. The effect is Noroish, byt the colours are not as vibrant (unfortunately). I used bigger needles (8mm), because I wanted a softer drape. (I first knitted a swatch with 5,5mm needles and it came out kind of stiff).

rainbow scarf

pattern: Child's Rainbow Scarf in Last Minute Knitted Gifts
yarn: joy, 100% merino single ply, 4x50g skeins
needles: 8mm bamboo needles


Aloitin myös uudet sukat Vuorelman Satakieli-langasta. Olin todella utelis langan suhteen ja se onkin ihanaa. Mutta ensimmäinen yritys ( Nancy Bushin Little Child's Sock - KVS-kirjasta) ei ollenkaan iskenyt ja purin sen. Nyt yritän Latvialaisia sukkia Folk Socks kirjasta 2mm:n puikoilla. Näyttää huomattavasti paremmalta, mutta sukka näyttää vähän turhan väljältä. Taidan vaan kehitellä parit ylimääräiset kavennukset varteen niin eiköhän se siitä.

I also started a new pair of socks. I had some Satakieli yarn and was really curious about it. And the yarn is lovely, but the my first pattern choise (Little Child's Sock by Nancy Bush - in KVS) didn't work with this yarn. After knitting a while I ripped them. Now I'm knitting Latvian Socks with the same yarn and 2mm needles. Looking much better, but they seem a bit wide to me. I might have to do some extra decreases in the purled section...

bad sock
ennen - before

Latvian Socks WIP
ja jälkeen - and after

Jotta neuleet eivät lopu kesken, vilautan vielä tällaista täydellistä TV-neuletta: huivi jämälangoista (tai ainakin melkein, yleensä aina näissä jämälankaprojekteissa joutuu jotain lankaa aina ostamaan vähän lisää). Ohje: luo niin monta silmukkaa kuin sielu sietää (vähintään 400-500) ja pososta ainaoikein neuletta vaihdellen väriä oman maun mukaan. Testasin tätä kun katsoin viime viikolla Elizabeth I:n, eikä tarvinnut paljoa katsetta irrottaa Helen Mirrenista tai Ironsin Jeremystä!

Here's also a glimpse of my perfect TV knitting - for those very rare occasions when you do not want to miss anything. (I tested this last week while watching Elizabeth I with Helen Mirren and Jeremy Irons and I didn't miss a scene!) Just cast on 400-500 stitches and knit garter stitch changing the colour when you feel like it....

vertical stripes scarf WIP

13 comments:

Francesca said...

I love the multicolored scarf. I actually like this effect better than Noro yarn; it has a softer look.

tikru said...

Ihania taas saanu aikaan. Tiekkö, multon menny toi sun sugar plumin valmistuminen kai ihan ohi. Ku vielä ootin sitä mukamas..tai sit oon vaan häröilly jotenki.
Testin just noita lankoja, jännä koostumus villalangaks..

Isoveli on syvältä. Mun kaapelitakki oottaa tuolla viimeistelyjä. Se siis isoveljeä ja en tiä et miten suhtautuisin mahdolliseen mörvelöön.

gatamiau said...

Hi Mari! I've been reading your blog for a few weeks and I am completely smitten by your lovely knits. Your Sugarplum Pullover is gorgeous!!!
I'm also grateful for such great tips when it comes to yarn - it is really difficult to find natural fibers here in Portugal. And an added plus, since you're blogging from my hometown, I get to kill a little of my homesickness =).
Congrats. Marta.

Tanja said...

Sinulla on taas kivoja juttuja tekeillä; blogiasi on todella kiva seurata, kun sinulla on aina jotain mielenkiintoista esiteltävää!

Millä tavalla vaihdat langan toiseen jämälankaneuleessasi: jätätkö langanpäät pääteltäväksi vai onko sinulla joku tapa jolla säästyy lankojen päättelyltä?

maijamirjami said...

Tuo jämälankahuivi on vain ihan syötävän ihanan näköinen! (Sulla on selvästi aika kauniin värisiä langanjämiä. :D)Käytätkö metristä tai pidempää pyöröpuikkoa vai mahtuvatko silmukat lyhyemmälle?

mari said...

francesca: thanks! :-)
gatamiau: obrigada!
tikru: joo, isoveli on aika nihkeeetä lankaa, en oikein tiedä että miksi, mutta siltä se vaan tuntuu...
tanja: kiitos! minulla ei ole tällä kertaa mitään erikoistekniikkaa käytössä - suunnittelen vähän eteenpäin raitoja, eli jos aion jatkaa samalla värillä parin rivin päästä niin jätän sen odottamaan, jos en niin katkaisen. Katson sitten lopussa mitä niille langanpäille teen....
maijamirjami: kiitos! Käytössä on ihan normaali 4mm:n 80 senttinen pyörö - siinä on sitten silmukoita niin tiheään kun vaan mahtuu (ilman että ne rupeaa putoilemaan puikolta). Vielä ei ole oikein käsitystä valmiin huivin pituudesta, sen näkee oikeastaa vasta sitten kun päättelee silmukat.

Annelie said...

I love the latvian sock and I'm very curious about what your tv-knitting will end up as. Fab colours!

Soile said...

Tuo Joy-lanka näyttää ihan nimensä veroiselta.

Mutta 400-500 silmukan luomisen ajatteleminenkin saa rystyset kipeäksi. (Mun käsi tulee kipeäksi aina jos pitää luoda yli 100 silmukkaa kerralla)

uhoava gnu said...

Vau, liukuvarjatysta huivista tuli upea! Tykkaan myos telkkarihuivistasi. Miksi omat jamalankani ovat lahinna 90-l pastellisavyja..?

Onko sinulle koskaan selvinnyt miksi Etela-Euroopassa myydaan vain niita kamalia keinokuitulankoja? Vauvatkin puetaan polyesteriin..

mari said...

annelie: thanks :-)

soile: no eihän tuo luominen tunnu juuri missää, kun ei tarvitse tarkkaan laskea silmukkamääriä!

uhoava gru: no kyllä täältäkin läytyy huomattavasti vähemmän raflaavia jämälankoja - nämä ovat aika tuoreita jämiä ja siksi värit ehkä vaikuttavat hauskemmilta... keinokuitulankojen suosio on todellinen mysteeri minullekin, niitä vauvalankojahan myydään oikein "anti-allergia" etiketeillä joka on mielestäni aivan absurdia - nuo narskuvat muovithan ne vasta allergiaa saavat aikaan, ainakin minussa! :-D

handknit168 said...

the rainbow colourful scarf is gorgeous. I like the stripes pattern of outcome.

Stacey said...

The rainbow scarf came out great! It looks squishy and very cozy!

Pihla said...

Onpa loistavan värisiä nuo Joy-langat. Aivan ihania. Ja tuo efekti, mikä siitä tulee tuohon huiviin... todella kaunista!