Saturday, April 14, 2007

I'm a Follower!

Kirjojen jaottelu värien mukaan näyttää hauskalta ja on jotenkin ihanan kevytmielistä. Lolly ja knittingphilistine edellä, minä perässä.

I really liked the Literary Spectrum I saw here and here. I'm copying!

yellow-green-pink book mosaic

Kopioin myös viime aikoina hyvin suosittua virkattua zigzag-peittoideaa. Varoittava sana tähän: siihen jää TODELLA helposti koukkuun (hehe)! Viime viikolla kun tätä tein pikkutunneille asti hartiat jumissa ("vielä yksi raita!") niin tuli vähän sellainen olo että olikohan tämä sittenkään niin hyvä idea...?!
Peitosta on tulossa aika leveä, eli valmista on turha odottaa ennen vuotta 2010.
(virkkausmalli Jan Eatonin kirjasta "200 Ripple Stitch Patterns")

I'm also following the recent trend of ripple stitch crochet blankets. People, this stuff is SO addictive. I have a weakness for stripes, but the other night when I was in wee hours crocheting "just another stripe" with my shoulders already stiff, I was having second thoughts... maybe this wasn't such a bright idea after all?!
Anyway, this is a really wide blanket, so we can expect it to be ready in year 2010, not sooner.
(pattern from "200 Ripple Stitch Patterns" by Jan Eaton - obrigada Raquel!)


ripple stitch blanket WIP

12 comments:

Miss Violet said...

I love those colors!

And I'm with you -- I keep going on, doing one more row. I'm going to get no sleep until this thing is finished, I think. :)

Mielitty said...

Minua aina ahdistaa, kun sisustuslehdissä näkee kirjojen järjestetyn väreittäin. Taidan olla outo, mutta minun mielestäni teemallinen järjestys on ainoa oikea. Jotkut taas tykkäävät järjestää kirjat koko- tai aakkosjärjestykseen...

Vilma said...

Mun kirjahylly oli pari vuotta värijärjestyksessä, ja sisustuksen kannalta kyllä tykkäsin siitä. Siirryin kuitenkin takaisin aakkos- ja teemajärjestykseen, koska jonkin tietyn kirjan löytäminen oli välillä hieman hankalaa, jos ei sattunut muistamaan kirjan selkämyksen väriä. Tää osoittautui hankalaksi etenkin silloin, kun mies yritti etsiä kirjoja hyllystä... :)

Kyllä värijärjestyksessä on ehdottomasti puolensa, silmä lepää ja kirjahylly on enemmän kuin vain kirjahylly.

mari said...

mielitty ja vilma: tämä on ihan vaan kuvausta varten lavastettu järjestely! :-D
meillä mies on HYVIN TARKKA kirjojen järjestyksestä hyllyssä: ne on eroteltu romaaneihin ja tietokirjoihin ja suunnilleen sitten tekijän mukaan aakkosjärjestyksessä. Kielten mukaan niitä ei ole järjestelty vaan ne ovat iloisessa sekamelskassa.

milliini said...

Ihanan näköistä tuo peitto!
Minä järjestelen kirjojani aina uudestaan ja uudestaan, välillä värin mukaan kun se miellyttää silmää (harmi kun suurin osa mun kirjojen selkämyksistä on tylsän ruskeita), välillä teeman mukaan, välillä aakkosjärjestykseen. Mies ei meillä puutu kirjahyllyn järjestykseen, mutta saan huutia, jos levyhyllyä ryhtyisin ronkkimaan!

Mandy said...

Beautiful ripples!

Kanerva said...

Meillä lapset hämmentää kirjahyllyä niin usein, että kovin ihmeellistä järjestystä siinä ei ole. Kirjat laitetaan sinne minne ne mahtuu. Kirjojen kiusaamistahan se kyllä on...

Tuollainen peitto olisi ihana!

mari said...

miss violet: yep. It is the ultimate addiction. :-)

mandy: thanks:

milliini ja kanerva: Minäkään en niin turhan tarkka ole kirjojen suhteen, mutta apua jos joku menisi lankoja sotkemaan! :-D

mrg said...

You are welcome!

Lolly said...

Thanks for showing the colorful books on your shelves!

And the ripple is lovely too. I wish I knew how to crochet!

knittingphilistine said...

Yay for Literary Spectrum!

Lina said...

Minä taas pidän kirjojen järjestämisestä väreittäin, mutta lopputulos ei ollut ollenkaan noin raikas. Kirjani olivat järjestään tylsän valkoisia, harmaita ja kukertavia pehmeäkantisia..