Sunday, August 20, 2006

Conwy Socks

conwy socks side

conwy socks flat

pattern: Conwy Socks by Nancy Bush in Knitting on the Road
yarn: Lopo Xavier &Ca. Celtica, about 80 g.
needles: pony pearl 2,25 mm


conwy socks stitch det

conwy socks decr det

comments: yet another lovely pattern by Nancy Bush! The other day I counted that I've made at least eight pairs of NB socks this year and haven't found a single mistake in any of the patterns. Isn't that just espectacular!

The most surprising part of these socks was the yarn. It was originally bought from Porto by my sister, who was kind enough to sell a couple of skeins for me when I discovered that it is just perfect sock yarn - and the price..... 1 Euro a skein. (It is 100% wool, by the way!) Tomorrow I'll go and check out if theres any of it left in the shop.


kommentit: mitäs näistä nyt tarinoisi: ohje on tuttua Nancy Bushin laatua, eli ei virheitä. (Laskeskelin juuri tuossa eräänä päivänä että olen tänä vuonna neulonut ainakin kahdeksan paria sukkia Nancyn ohjeilla, eikä yhdestäkään ole mitään pahaa sanottavaa).

Näiden sukkien yllättävin juttu olikin lanka: siskoni oli ostanut sitä täältä Portosta lomallaan, ja kun näin langat Suomessa niin totesin että tämähän on ihan huippu sukkalankaa: todella joustavaa ja juuri sopivan ohutta. Ja 100% villaa, joka ei kuitenkaan kutita yhtään. Ja lanka oli maksanut Euron / 50g. vyyhti. Eli näiden sukkien hinnaksi tuli alle 2 Euroa! Taidanpa heti huomenna mennä katsastamaan että olisiko lankaa vielä kaupassa jäljella!

celtica label

Nyt haluaisin aloitella jotain vaatteesta käyvää neuletta, mutta valitettavasti minulla ei ole kotona yhtään lankaa! Siis muuta kuin sukkalankaa. Eli maanantaita odotellessa jouduin aloittamaan vielä yhdet sukat! Lanka on Opalin Zebraa ja tykkään kovasti.

Now I want to knit something that I can actually wear, like a sweater or a cardigan (and that UFO cardigan does not count!), but unfortunately I do not have any suitable yarn at home. (Only sockyarn, that is).So, while waiting for monday and some yarn shopping, I casted on another pair of socks. The yarn is Opal Regenwald Zebra. I'm liking it a lot.

zebra sock wip

En olekaan vielä esitellyt uusia sukkapuikkohankintojani: ostin Helsingista Vihreästä Vyyhdistä kauan himoamani eebenpuupuikot. Ja huomasin että hinta on edullisempi kuin esim. saksalaisissa nettikaupoissa. Nämä maksoivat muistaakseni noin 8 Euroa. Nuo Aeron vintagelta haiskahtavat puikot pengoin jostain Soukan Menitan jämäpuikkolaatikosta. Arvatkaa pystyinkö vastustamaan kun kooksi sanotaan 2,35 mm. Minullahan on tämä pakkomielle näihin ns. välikoon puikkoihin! Niistä pulitin 4 Euroa, mutta taisivat olla viimeiset.

I have some new dpns, which I got from Finland. At last I have some ebony needles! And I just had to get these Aero needles, given their unusual size: 2,35mm - and 17 cm long. (I have this obsession with odd size needles...)

new needles

23 comments:

Terhi said...

Huh mikä tahti! Aivan ihanat ovat nämäkin sukat. Turkoosi kantapää näyttää muuten tosi hauskalta noissa seeprasukissa. :-)

tikru said...

taas tosi kaunokaiset. Ihanat. Joutuu ehkä sittenki hommaa lisää Nancya.. Mä pidän myös noista sen ohjeista. Ne on jotenki niin yksinkertaisesti tehty, kaikki tärkeät asiat ja vähemmänkin kuitenkin mainittu et jopa meikäläinen monimutkaisine ajatuksineen ei voi missata.

ainaoikein said...

Onpa kauniit sukat! Pitäisi varmaan tutustua moiseen Nancyyn, kun sitä olet monesti kehunut...

KirsiÄr said...

Oiei! Välikoonvälikokopuikot! Tää tahkoais sukkia 3,5 mmm:n puikoilla, ja jostain kumman syystä homma sujuu hitaammin kuin ohuemmilla puikoilla. Hauska tuo kantapää Opalissa. Mulla tulee zebrasta ennemminkin mieleen tuohi.

Minna said...

Aah ja ääh, sukkakateuteni on edelleen kasvussa! ;-)

TuuliS said...

Mulla on yhdet puikot kokoa 3,75. Ne kuuluvat settiin, jonka ostin messuilta viime kevääänä. Olen käyttänyt niitä kerran ihan vain huvikseni. Kai ne on jotain englantilaista sorttia.

Jepy said...

Upeat sukat ja kääk miten edullista lankaa! Tahtoo kans! :o)

mari said...

terhi: joo tässä on ollut vielä tällaista luppoaikaa, jota myös lomaksi kutsutaan! :-)

tikru: kiitti, kiitti! Suosikkini NB:n kirjoista on se Vintage socks, mutta tästäkin on yllättäen löytynyt jo kahdet puikoille!

ainaoikein: joo, nancy bush on ihan sukkakuningatar!

kirsiär: tuohi! Sehän se onkin! Mä mietin koko ajan että seepra, seepra, no joo ei tää nyt ihan seepralta näytä mutta jotenkin tutulta kuitenkin... :-D

minna: minulla on salainen missio: sukkakuumeen lietsominen. Minua sponssaavat Regia, Opal ja Zitron, eli lähinnä saksalaiset sukkalangan valmistajat!

tuulis: hmmm... minulla ei ole kuin 2,25 ja 2,75 (ja nyt siis myös 2,35!)

jepy: no tämä hinta oli jopa täällä kolmannen maailman rajoilla ihan huomattavan halpa - jotain poistoerää kuulemma. Huomenna käyn hakemassa loput pois! :-)

nat said...

Those socks are beautiful! :)

Minnie said...

Todella kauniit sukat! :)

Stricker said...

Aivan ihania sukkia olet tehnyt! Minun pitäisi varmaan myös alkaa tutustumaan Nancyn kirjoihin, kun mielelläni sukkia teen ja käytän. Netissä on vaan niin mielettömästi ilmasia ohjeita, eikä niistäkään kerkiä tekemään kuin murto-osan.
Ja tänne ei ainakaan tarvitse enää sukkakuumetta lietsoa ... pahasti jo päällä ja suunnilleen samat sponsorit :-). Ostin juuri iso satsin halvalla Regiaa ja Lana Grossaa :-).

verano said...

Ihania sukkia teet! Mullakin on hankintalistalla joku Bushin sukkakirja.

Taitaa muuten noi Aerot olla aika vintagea, sillä mulla on vastaava puikkokotelo yksissä sukkapuikoissa ja ne on peritty kohta 15v sitten kuolleelta mummulta, joka ei reumansa takia ihan viime vuosinaan pahemmin kutonut..

Katri said...

Ihanat sukat! Mun oli ihan pakko mennä ja tilata Amazonista sekä vintage socks että tuo on the road kun yhdessä niitä tarjottiin :)

Anonymous said...

Onpas hienot taas.

Nancy Bushista en ole uskaltanut aloittaa mitaan, kun kokeilin TOSI ohuella Knitpicksin Essentiealilla (muistaakseni) ja se oli ihan liian paksua, gauge ei todellakaan tasmannyt. En jaksais alkaa laskemaan mitaan uusia silmukkamaaria. Mita lankaa sa oot naissa kayttanyt ja onko tasmannyt?

Marsvin

mari said...

Marsvin: Kävin tsekkaamassa Knitpicksin sivuilla ja kyllä minusta tuo Essential on aika vastaavaa nuo saksalaiset sukkalangat. Minä en ikinä mitään mallipaloja tee kun sukista on kysymys - tiedän suunnilleen että ne ovat sopivat jos silmukoita on jotakuinkin 60 ja puikot noin 2,25mm. Eli todella epätieteellinen metodi! Nancy Bushin Vintage Socks kirjassa on kyllä osa ohjeista tehty suuremmalla silmukkamäärällä... mutta ainakin ne kirjan alkuosassa olevat perusribbisukan variaatiot toimivat mainiosti tuon paksuisella langalla.

Anonymous said...

Okei, Kiitos! Pitaapa kokeilla uudelleen.

Ma nimittain aloitin viikonloppuna sita Gentlemans Shooting sockia ja se oli ihan liian iso miehelle. Purin sitten koko hokotyksen ja kiroilin tuskaisesti.

Sori skandien puuttuminen, Jenkit kavivat mun koneella etayhteydella ja sotkivat kaiken, perk!

Marsvin

sisko said...

Tsau!
Raportoi löytyikö pappojen kaupasta vielä euron lankaa. Jos oli kökköjä värejä niin värjätään. OSTA KAIKKI... kaappeihin mahtuu vielä lisää lankaa

mari said...

rakas sisko: hirvittävä takaisku! Kauppa oli kiinni! Lomalla vielä tämän viikon! AAARRRGGGHHH. Mutta ensi maanantaina imuroin hyllyt tyhjiksi kaikista väreistä! :D

aja said...

Gorgeous socks! Your second pair looks fabulous too, I love the heel and the black and white, such cool colors!

kris said...

2.35mm? crazy! the conwy socks are absolutely perfect. beautiful work!

mari said...

aja & kris:
thanks!
:-)

Becky said...

What a pretty delicate cablework on the socks! Very nice.

iso gnu said...

Aah! Mitä sukkia!