Sunday, October 21, 2007

Did someone say Socktober?

Mini Conwys

mini conwys

pattern: Basic idea from Nancy Bush's Conwy Socks (Knitting on the Road)
yarn: Wollmeise Sockenwolle 100% merino, Dornröschen (light), 48g

size: European shoe size 26-27
needles: 2,25mm


mini conwy

comments: I adapted the pattern to infant size: I casted on 54 sts, made two extra decrease rows after gusset = 50 sts. The socks have a short row toe, with three needle bind off on the reverse side.

These are the cutest socks! I love the stretchiness of the stitch pattern, very adequate for a child's sock. I will certainly make more of these.


kommentit: Muunsin Conwy-ohjeen lapsen jalkaan sopivaksi. Loin vain 54 silmukkaa ja tein kiilakavennuksia kaksi ekstrakierrosta (=50 s.). Kärki on tehty lyhennetyillä silmukoilla ja päätelty kolmen puikon päättelyllä nurjalla puolella.

Näistä tuli aivan ihanat! Conwyn neulekuvio on todella joustava ja ihan omiaan lapsen jalkaan. Näitä tulee varmaan tehtyä lisää!

iines

One Firestarter

firestarter FO

pattern: The Firestarter by Yarnissima
yarn: The Knittery 4ply Sock: Merino Cashmere in Indigo
needles: 2,5mm and 3mm

comments: I'm not quite happy with the BO, that's always my problem in toe up socks. It's not too tight (done with two strings of yarn), I just don't like it for some reason.
But Firestarter is a very clever pattern with a genius gusset shaping.

This yarn is super soft, with a fuzzy halo, but curiously it splitted a bit in my hands.


kommentit: Hankalin osa oli päättely, kuten minulla tapaa olla näissä ylösalaisin (tais siis alasylöisin) neulotuissa sukissa. Reuna kyllä joustaa ihan muvasti (päättely on tehty kaksinkertaisella langalla ohjeen mukaan ), mutta jotenkin en vain ole tyytyväinen siihen.

Lanka on ihanaisen pehmeää, mutta se vähän halkeili minun käsissäni. Outoa, koska langalla on melkein huovitettu, pörröinen olemus.

And I'm casting on new socks as fast as I can

trekking 167 knee high WIP

trekking 167 knee high sock WIP

These are going to be simple knee high socks, as the yarn does all the work. (Trekking XXL 167)

Näistä tulee ihan simppelit polvisukat, lanka tekee tässä kaiken homman (Trekking XXL 167).

spey valley sock WIP

Spey Valley Socks (by Nancy Bush in Knitting on the Road, again!). I'm using thicker yarn and needles - these are going to be man's medium size. The yarn is Regia Tweed 6-ply. Great yarn! Can't get enough of it's tweediness

Näistä on tulossa Spey Valley-sukat (malli taas Nancy Bushin, Knitting on the Road-kirjasta). Teen sukat paksummasta langasta, jotta niistä tulee miehen jalkaan sopivat. Lanka on Regiad Tweed 6-fach, oikein rehellisen tuntuista ja pehmeää!

19 comments:

tikru said...

Upeita sukkakuun tuotoksia. Ja mikä vauhti sulla on taas vaihteeks. Musta tuntu et niissä A:n sukissa meni ikuisuus tikutela pienillä puikoilla ja sä teet monet samaan aikaan...
Hurja.
Kiitos lomatoivotuksista, tarpeeseen tuli ja otetaan kaikki irti :)

Piikkari said...

Oijoi, voivoi *mylvähtelyä* ja söpöyskohtaus!! Ääh!

iona said...

Lyhennetyt silmukat aiheutti pienen sunnuntai-illan tirskahduksen ;). Olen väsynyt, kiitokset tahattomasta (?) huumorista :).

Kaikenkaikkiaan uskomaton laatu ja vauhti sulla, olen mykistynyt.

Heti piti googletella firestarterin ohjetta ja Yarnissiman sivut aiheutti toisen tirskahduksen - hassua että ilmainen pdf:kin voi olla out of stock! Onneksi löysin toisaalta :).

Vilma said...

Vähänkö söpöt noi mini-Conwyt, iih! :)

mari said...

iona: :-D
Ihan tahaton! Siis kerroksiahan niiden piti olla, mutta mitä pienistä!

Liisi Pupunen said...

Ihania sukkia! Mulla on jo lanka kerittynä valmiiksi Firestartereita varten. Sinun ja Pikku Ketun toteutukset siitä mallista ovat niin upeita, että sormia polttelee päästä tekemään. Nyt nopeasti lahjaneuleet alta pois... :)

Minna said...

Aah, ihanaa sukkaterapiaa näin lokakuun harmaaseen aamuun. Varsinkin ekat sukat oli oikein piristävä väriläiskä!

Heidi said...

Aivan ihanat sukat! Ne Wollmeise pikkusukat ovat ihan huippusöpöt! Sukkakuume on myös minun kohdalla saanut uutta voimaa, kun syksy on täällä ja talvi tulossa.

kris said...

happy happy! the mini conwys are beautiful! great pattern for the wollmeise. love the firestarter too, it's a fantastic pattern! and your sock wips are all beautiful!

mennahuu said...

Aivan hurmaavat pikku Conwyt! Muutkin mallit ovat ihania, polvisukkia lukuunottamatta minulle jo tuttuja. Sulla on tosi hyvä maku langan ja mallin valinnassa!

Dove Knits said...

The little socks are so cute!

Mewril said...

Ihania sukkia!

Amy said...

Those tiny little socks are so very sweet!!!

TiinaR said...

Ihanaaaaat sukat :)

mari said...

Thanks, everyone! :-)

Kiitos kommenteista! :-)

Liivia said...

Ihania neuleita blogisi täynnä!

Cristina said...

I Just came here from ravelry, searching for portuguese blogs, you make so many wonderfull socks!
I got inspired to make more also :)
Like the colors that you chose for all your works.

Triin :) said...

Your works are really pretty. Unfortunately I do not know Finnish language well, but I wanted to ask you if you could lead me where to get Phildar Pichoun swether pattern you knitted. This cabled sweater is so nice and I wanted to knit it to my dear husband but I cannot find this pattern nowhere to buy.
There are pretty much different knitting magazines here in Estonia but not Phildar. I would be very happy if you could help me :)

Pip and Tom said...

I knit the Conwy's and love the way they fit. Those mini's are adorable!