Thursday, August 19, 2010

The socks that took forever to finish

Vilai

vilai FO


ravelry link
pattern: Vilai from Sock Innovation by Cookie A.
yarn: Cascade Yarns Heritage in Steel 5602, a bit less than a skein
needles: 2,25 dpns

I started knitting these almost a year ago! I loved the yarn, and the pattern sure wasn't boring, but I clearly have some resistance to knitting socks that require following the chart all the time. Maybe if I were a superior human I might learn the pattern by heart, but for me it was totally impossible.

The finished socks are nice, and as I said, the yarn is really lovely. But they are just not ...me. Too many holes and too much going on in the pattern. I think I'll give them away as gift for a friend.


En voi uskoa, että näiden turaamiseen meni melkein kokonainen vuosi! Lanka oli ihanaa ja malli ei ainakaan ollut tylsä. En selvästikään jaksa neuloa sukkia, joissa pitää koko ajan tikkana seurata kaaviota. Tietysti jos olisin yli-ihminen niin oppisin koko mallikerran ulkoa, mutta valitettavasti en omaa moisia kykyjä.

Valmiit sukat ovat oikein mainiot, ja kuten sanottua lanka aivan oivaa. Mutta jotenkin ne vain eivät ole... minua. Mallissa tapahtuu jotenkin liikaa minun makuuni ja ne ovat vähän liian pitsiset. Taidanpa antaa ne ystävälle lahjaksi.

Spot Check Socks

spot check socks FO

ravelry link
pattern: Spot Check Sock by Beth Parrott from Knitting Socks With Handpainted Yarn
yarn: Lorna's Laces Shepherd Sock in Watercolor and Pewter
needles: 2,75mm

I thought this pattern was the final solution fot the
miserable Watercolor yarn, but it proved that it is not made for beauty. The skein looked lovely though! (Just a thought - maybe the colours were inspired of the mud-coloured water where you clean your brushes when you paint with watercolours, and not the actual watercolour hues!) The colours formed strange pools all over the sock. But if you are able to distract yourself from that, the socks feel lovely, thick and squishy. A great pattern if you want warmer socks using fingering weight yarn!

Kun bongasin tämän sukkamallin, niin ajattelin että se olisi vindoinkin ratkaisu pahaiselle Watercolor-väriselle Lornan langalle. Mutta toisin kävi! Tätä lankaa ei vaan ole luotu neulottavaksi. Vyyhdissähän se on oikein kaunista. (Hehe, ehkä langan on inspiroinut kuranvärinen siveltimenpesuvesi, eikä suinkaan vesivärimaalauksen sävyt!). Langan värit muodostavat outoja kuviota sukkiin. Mutta jos sulkee silmänsä ja unohtaa tämän, niin tunnultaan ne ovat aivan mainiot, pehmeät ja lämpimät. Tämä sukkaohje onkin erinomainen, jos haluaa paksummat sukat ohuesta sukkalangasta.

spot check socks pooling

Don't forget to enjoy the final days of summer!

Muistakaa nauttia viimeisistä kesäpäivistä!

skinny kneehighs 3

9 comments:

Owl_mania said...

gosto muito das tuas meias :o)

Marsvin said...

Ihania taas! Olitko Suomessa kesällä? Täällä ei ainakaan päässyt helteitä pakoon :-)

Riikka said...

Hienoja sukkia! Itse(kään) en ole moniväristen (sekavien) lankojen ystävä, mutta mun mielestä nuo näyttää hyvälle! =)

Mari said...

obrigada!
kiitoksia!
marsvin - kertaalleen jo kävin Suomessa nauttimassa helteestä Menen/tulen ensi viikolla vielä uudestaan hakemaan lapset lomilta. Ihanaa lun oli kerrankin kunnolla lämmin, tilasin samat kelit ensi vuodeksi! ;-)

Minna said...

Hyvä kuva sinulla noista pitsisukista. En ole tajunnutkaan että malli on noin kaunis.

Rosalía said...

Super socks. Love them!

Trapule said...

Nice socks, overall the first ones!! I like also the long ones of the last picture.

enkulin käsityöt said...

Onpa ihania sukkia. Nuo pitsisukat ovat varmaankin isotöiset

Melian.arwen said...

I loved your socks and I like most the one you didn't like, I thinks that socks it's to difficult to knit.