Sunday, November 12, 2006

Hurry hurry hurry

Nyt vinottaa ja pahasti. On sunnuntai, aurinko paistaa ja lämpötila ulkona on melkein 20 astetta. Ja minä olen töissä... eli nyt vain pikainen postaus.

No, onneksi viikolla on ollut ilonaiheita! Mariannelta tuli paketti, josta löytyi muunmuassa nämä sukkalangat ja puikot:

I am not happy: it is Sunday, the sun is shining and it is 20 degrees outside. And I'm at work... so this is going to be a quick post.

Luckily enough I have a few nice things to show you! I got my package from Germany with some sock yarn and new needles:

Trekking Pro Natura_Pony Rosewood

Trekking Pro Natura villa-bambusekoitelankaa todella tyylikkäissä ruskean sävyissä ja ihanat ruusupuiset VÄLIkoon puikot. En tiedä uskallanko käyttää näitä ollenkaan, ne ovat niin kauniit.

Trekking Pro Natura wool-bamboo-mix in really stylish brown tones, and beauuuuutiful rosewood dpns in 2,25mm size. I am not sure if I am able to use these needles, they are so perfect and fragile.

Trekking Pro Natura 1603

Tässä vielä lähikuva Pro Naturan sävyjen ihanuudesta.

Here's a closeup of the Pro Natura loveliness.

Opal Hundertwasser

Tilasin myos Opalin Hundertwasser-inspiroitunutta lankaa. (Siis oli pakko. Jos Suomessa tehtäisiin Alvar Aallon kunniaksi värjättyä sukkalankaa, niin ostaisin sitten sitäkin. Vaikka olisi Novitan!) Lanka on kerässä aika pelottavan näköistä... mutta nuo pitkittäin neulotut sukat näyttävät hienoilta. Löysin niihin ohjeenkin, ihan englanniksi. (klikkaa "see english pages" ja sitten "bits and bytes")

Valmiita sukkiakin olisi, kunhan vaan löytyisi aikaa päätellä lankoja ja ottaa kuvia. Ensi viikolla!

I also got some Opal Hundertwasser inspired yarn. It looks kind of scary in the ball, but I think the sideway knitted socks are relly cool. I already found a pattern for them in english. (click "see english pages" and then "bits and bytes" )

I have some FOs but no time to weave in the ends or craft the toes or take pictures... hopefully next week! Bye!

12 comments:

maijamirjami said...

Minäkin tilasin Hundertwasseria, punaisen sävyissä. On juu aika hurja, mutta toistaa aika hyvin mielestäni esikuvansa värejä. Toivottavasti ovat sukkina yhtä kauniita kuin taiteilijan taide ja arkkitehtuuri!

(Mä ehdottaisin ehkä ennemmin Gallen-Kallela -lankaa. Ostaisin toki Aaltoakin. :)

kris said...

20 degrees and sunny? that's horrible! ;-)

sorry you have to work. the sock yarn is lovely! i'm intrigued by that hundertwasser yarn too. will you knit that straight away, please! ;-)

jody said...

sorry about working on a sunday -- yuk!

those new yarns look great. thanks for sharing the link for the sideways knitted socks. they may be the answer to a handdyed yarn that is pooling badly on a sock knitted circularly.

Anonymous said...

Kävin alkuvuodesta Wienissä ja tärähdin samantien ihan Hundertwasser-faniksi. Jään innolla odottamaan, millaiset sukistasi tulee...

mennahuu said...

Ihanaa bambusukkalankaa!

Kateeksi käy nuo teidän säät, täällä on kylmää ja pimeää. Valokuvia voi ottaa vain viikonloppuisin, jos muistaa. Auringon olen viikon aikana nähnyt kerran...

Minäkin hurahdin noihin Hundertwasser-lankoihin. Tilasin pari kerää, oranssi- ja vihreäsävyiset ja sain kaupan päälle ohjeen poikittain neulottaviin sukkiin. Nyt on kuitenkin niin kiirettä, ettei omiin sukkiin kerkeä keskittymään. Nuo langat ovat nimittäin niin syötävän ihania ettei niitä voi poiskaan lahjoittaa...

mari said...

maijamirjami: hyvä idea! Gallen-Kallela lanka olisi varmaan värikkäämpää!

kris: Thanks! I would love to knit that straight away, but it has to wait till the work rush is over and a few Xmas gifts done... :-)

jody: thanks, I'm curious about that pattern, too.

katri: kiitos, kiito, tässähän alkaa jo olla paineita! :-D

mennahuu: myönnetään että säitä ei voi moittia (olen kyllä varma että sateet alkavat heti kun työkiire helpottaa!). Minunkin pitää vielä tehdä parit joululahjat valmiiksi ennen kuin pääsen näihin lankoihin käsiksi!

heidi said...

Heh,

Mistähän keksin jo kauan sitten, että olet varmaankin ammatiltasi arkkitehti?

mari said...

heidi: no oikein arvasit! varmaan jostain rivien välistä se tuli ilmi!

Stacey said...

I really love that new Trekking! I wonder if it will stripe like the current Trekking? Great colors. Those needles are beautiful - I'd be so afraid of snapping them!

Lina said...

Jätin jo eilen kommentin, mutta ilmeisesti joku ei ole toiminut kunnolla kun ei sitä näy...

Kommentoin vain, että todella hauska idea tuossa Hundertwasserissa. Ja kerro millaista tuo bambusekoitelanka on neulottuna.

mari said...

stacey: I have no idea if this Trekking makes stripes or not. At least the colour variations are much smoother than in the other Trekking yarns I've used.
I'm afraid of snapping those rosewood beauties, too!

lina: lupaan raportoida, kunhan ehdin sen kimppuun! :-)

brooke said...

Absolutely love the pro natura sock yarn-and those dpns are gorgeous!