Friday, July 21, 2006

Simple Trekking Socks

simple trekking 01

pattern: Simple Trekking Socks, a Free Pattern from http://www.mimknits.blogspot.com/
yarn: Trekking XXL, colour 110 , 70 g (shoe size 38)
needles: 2,25mm Pony Pearl dpns

simple trekking 02

kommentit: tein vähän vähemman silmukoita kuin ohjeessa, 64 silmukkaa eli 16 joka puikolla. Mallissa oli mielestäni kiva juju (tuo vaihtiva resori kärjessä ja varressa). Mielestäni ohjeessa ei oikein selitetä tuota kärkiosuutta, mutta eihän se oikeastaan ole tarpeen. Tai voihan se olla että tapani mukaan luin vain joka toisen rivin. :-D
Trekking on kivaa sukkalankaa. Se on jotenkin "kuivempaa" kuin Fortissima Colori Socka, joka värien puolesta on aika samantyylinen. Trekkingissä värit vaihtuvat kyllä hieman railakkaammin. Joskus tulee tälläinen "kato äiti, mun varpaat on tulessa"-efekti kuten allaolevassa kuvassa näkyy. Varpaista puheenollen: kolmen puikon päättely kärjessä oli ihan kuningasajatus!

comments: I casted on less stitches than in the pattern, I only used 64 stitches, and the fit is ok. I really like the subtle rib variaton detail in the toe and cuff.
Trekking is a nice sock yarn, it has (I don't know how to put it in words) kind of "dry" touch, if compared for example with Fortissima Colori Socka, which seems quite similar colour-wise. (Even though the colour changes are bolder in Trekking yarn, and sometimes can provide a "look mom, my toes are on fire"- effect which you can see in the photo below.)
Oh - and talking about the toe - the three needle bind off was a really good idea!

simple trekking 03

10 comments:

nat said...

Pretty socks!

KirsiÄr said...

Varpaat tulessa -efektillä on varmasti lämmittävä vaikutus. Pitäisi varmaan joskus oikeasti paneutua hieman erilaisiin kärkipäättelyihin. Jos on vähän vaikeampi, minä yleensä kehitän oman. Eli en lue edes joka toista riviä.

DistantKnitter said...

Haluan myös tuollaiset!

Villapallo said...

Ihanat sukat!

Lisäksi kyselen sulta neuvoa kun huomasin sun käyttävän myös Flickriä kuvien lisäämisessä blogiin. Eli miten saat samaan postaukseen monta kuvaa? Laitatko Flickrin kautta myös kuvien tekstit vai Bloggerin? En ole itse keksinyt miten saisin useamman kuvan jos bloggaan Flickrin kautta... Osaatko neuvoa?

Anonymous said...

Eikö silmukointi olisi kuitenkin parempi, niin ei tule saumaa? Mutta mielipiteitä tietty..

mari said...

nat: Thanks!

kirsiär: En minäkään yleensä ikinä tee ohjeen mukaista kärkipäättelyä. Tässäkin taisi olla ohjeessa sellainet sivuissa kavennettu ja kärjessä silmukointi, joka on ehkä mielestäni se kaikkein työläin. Yleensä päätän ihan loppusuoralla että mitä käytän.

distantknitter: No tekaise samanlaiset! Tosi helpot ja nopeat. Itse asiassa olen harkinnut tekeväni itsellekin toiset samanlaiset, vielä on yksi kerä Trekkingiä odottamassa.

villapallo: Kiitos! Hmm, osaankohan neuvoa (olen ihan itseoppinut näissä html-jutuissa)? En ikinä laita tekstiä Flickrin kautta. Kirjoitan tekstit Bloggerissa, ja sitten "edit html"-ruudussa tuikkaan haluamaani kohtaan tekstin jonka olen hakenut kyseisen kuvan kohdalla Flickeristä kohdasta "Copy and paste this HTML into your webpage". Sitten vielä sovitan kuvan leveyden 400 pikseliin, kun minusta on mukavaa että ne ovat saman levyisiä (joudun siis muuttamaan sekä leveyden että korkeuden). Tuonne pääsee siis Flickerissä kun laittaa "all sizes". Niitä kuvia voi sitten ripotella ihan niin monta kuin haluaa. Ja varmaan voisi tehdä erilaisia sommitelmia - jos osaisi (en ole paneutunut syvemmin asiaan). Toivottavasti tästä oli apua.

Anonyymi: Mielestäni silmukointi on ehdottomasti parempi vaihtoehto, jos sukka on sileää neuletta. Jos sukassa on kärkeen asti 2o, 2n - joustinneuletta niinkuin tässä, se jotenkin vetää sauman piiloon, eikä se häiritse ollenkaan. Ja on huomattavasti nopeampi ja vaivattomanpi tapa kuin silmukointi.

joko said...

kauniit sukat! pitäisikin kokeilla trekkingiä joskus, olen nähnyt jo monta kaunista väriyhdistelmää.

Villapallo said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Villapallo said...

Kiitos, pitää kokeilla!

Laura said...

Beautiful!! I'm definitely using this pattern when I'm ready to start knitting with my Trekking yarn. Thanks for also writing in English. :)