Tuesday, December 05, 2006

Keefely Mittens

keefely mittens FO

pattern: Keefely Mittens by Jolene Trace in Handknit Holidays
yarn: Lopo Xavier & Cia. Phoebus (100% Wool), Dark Violet and Lavender Blue (about 50 g each) and a bit of Red
needles: 3mm aluminium dpns

comments: my relationship with colourwork is a bit difficult: I like the result but get annoyed with having to look at the charts all the time. So mittens are about the largest stranded knitting project I can handle! (These charts are quite easy, though, and you could easily learn them by heart).

kommentit: kirjoneuleet ovat valmiina kivoja, mutta mielestäni vähän rasittavia neuloa: kaaviota pitää seurata tarkasti ja langanjuoksuja tarkkailla. Niinpä lapaset ovat jotakuinkin suurin hanke mihin ryhdyn tätä tekniikkaa käyttämään. (Tässä mallissa kuvio on kyllä aika looginen, ja sen oppisi helposti ulkoa jos vaan jaksaisi vähän keskittyä).


keefely detail

7 comments:

Hanna said...

Ihanat lapaset! Minulla on hiukan samanlainen suhde kirjoneuleisiin, ihailen niitä, mutta pidän valmistusta melkoisen työläänä. Kunnon pintaneuleen oppii ulkoa parilla toistolla ja sitten voi vain antaa mennä.

Stacey said...

Beautiful!!! I'm about to pick up some stranded work and am having a hard time deciding what to knit! Now I have to add those to the list!

tikru said...

Tosi tasaista jälkeä ja kauniit nuo on. Mua vähän kammoksuttaa aloittaa se bias :) En nimittäin rakasta kirjoneuleita ja lapasetkin teki tuskaa.. Eh..

Muuten, nuo edellisen postauksen kengat on ihanat (myös sukat :))

KirsiÄr said...

Kivat. Mulla on vaikeuksia hahmottaa tällaisia geometrisia ristiinmeneviä kuvioita. Ei mene selkäytimellä ei. Nämähän ovat mulla edelleen kesken.

knittingphilistine said...

Your mittens are fantastic!!

mari said...

hanna: ja sitten on vielä se stressi että pitää muistaa kumpaa väriä pitää edessä ja kumpaa takana.... :-o

stacey: thanks!

tikru: kyllä uskon että kammoksuttaa.... kirjoneuleena sukka tai lapanen on ihan sopiva.... :-D

kirsiär: no opettelen ne ihan niinkuin rytmipohjalla - yksi rivi on yks-yks-yks-yks, sitten tulee yks-yks-kolme-yks-yks-kolme-yk-syks jne. tai siis ainakin periaatteessa :-P

knittingphilistine: thanks!

Salomea said...

Olen melkein koko päivän ihaillut sukkiasi ja kaikkea muutakin. Todella kaunista katseltavaa. Kadehdin kaikkia jotka osaavat lukea englanninkielisiä ohjeita heille näyttää avautuvan upeita ohjeita. Ajattelin ;)hyvien kuviesi mukaan aloittaa neulomaan sukkia kun ohjeisiin ei kielitaito riitä. Olen varma että tanskalaiset sukat on anoppini kutonut tytölleni joskus kymmeniä vuosia sitten.
Kirjoneuleet ovat kauniita ah kaikki neulomasi. Törsäilin mustaa Regiasilkkiä ja neuloessa sormet värjääntyivät mustaksi? Palautin langan olikohan värin kiinnitys aine unohtunut. Ruikutan vielä jonkun kääntämään ohjeita minulle.
Kiitos upeista sivuista