Thursday, December 28, 2006

The Annual WIP Analysis

Hei taas pitkästä aikaa! On taas se aika vuodesta, kun kaivetaan keskeneräiset työt päivänvaloon ja otetaan itseä niskasta kiinni!

Hello again! For me it's that time of the year when you get to gather all your WIPs in broad daylight...

long cardigan almost finished

Ensimmäisenä jo vuosia täyttänyt pitkä villatakki, jonka on jo melkein vuoden odottanut sitä vetoketjua. No, tänään sain aikaiseksi vihdoinkin venyttää mallinukkeni oikeisiin mittoihini (se onkin jo neljä vuotta odotellut sitä varsin solakkana!) ja vetäisin villatakin sen päälle venymään. Ajattelin että jos se vaikka siinä viikon verran roikkuisi, niin ehkä vetoketju ei sitten vetäisi pahasti. Mutta lupaan ja vannon että tämä tulee vielä tänä talvena käyttöön!

The honour of being the first one falls to this long cardigan. Now it has been waiting the zipper being attatched for almost a year! Shame on me! I finally stretched my mannequin to my real measures (after only four years!) and put the cardigan on. I thought it might be a good idea to let it stretch a bit before attatching the zipper. But I swear - this one cannot wait til the next winter!

blue hue almost finished

Lisää vaatetta itselle! Siniraidallinen villatakki on ollut koko ajan vaiheessa (siis viime viikkojen ajan). Itse asiassa napituskaistale on parhaillaan puikoilla...

More clothing to self! This blue cardigan has been back on my needles the last few weeks. I already started the button band, so it's not looking that desperate.


stripy scarf almost finished

Lisää raitaa! Tämä on neulomisen osalta valmis! Sain "loistavan" idean ja päätin hapsujen sijasta tehdä i-cord rastahapsut. No se vähän on hidastanut valmistumista... köh köh.

More stripes: I actually have finished the knitting on this one, but got the glorious idea of doing some i-cords on the ends. And that has - er - slowed it down a bit.

stripy alpaca gloves

Ai täällä olisi vieläkin raitaa... nämä nyt vaan jotenkin jämähtivät... Mutta kun sovitin niin ihan mukavathan ne olisi. Pitäisiköhän tehdä loppuun?

Muitakin vanhoja tekeleitä olisi, mutta en jaksa edes kuvata niitä. Pojan villatakki on vetskaria vailla, tytön sukkia on kaksi paria kesken...

Oh there's some more stripy stuff... I just lost my interest in these... but when I try them on they are kind of nice. Should I finish them?

There are some more old WIPs that have been kind of forgotten lately - like the Phildar Blouson for my son, and couple of pairs of socks for my daughter (I find knitting really small socks kind of a drag - so fiddly!).

brown knee high WIP

Mutta on minulla uusiakin tekeleitä vaiheessa - jotta tämä ei mene ihan vanhan kertaukseksi. Tässä on tulossa tummanruskeat polvisukat, lanka on italialaista sukkalankaa. Lanka ei ole kummoisempaa, mutta väri on aivan loistava. Nästä tulee yksivärinen versio Meg Swansenin Vogueknittingin syysnumerossa olevista kirjoneulesukista. Haluan ehdottomasti päästä kokeilemaan noita kavennuksia! (oho - huomasin juuri että mallissa on virhe - tai siis koko ohje on kai väärin - onneksi en ehtinyt vielä aloittaa kavennuksia!)

So that this wouldn't be too boring for you, I have started some more project to add on my list. Like these dark brown knee high socks. The yarn is italian sock yarn, nothing special, but the colour is very nice. I wanted to do a solid coloured version of Meg Swansen's arch shaped socks on the VK fall 2006 issue (oh no - I just googled and found out there's an errata which substitutes the whole pattern! Good thing I haven't started the the arch shaping yet!)

ex red kimono shawl

Aloittelin myös tällaista punaista pitsineuleshaalia. Malli on "Kimono shawl", Cheryl Oberlen Folk Shawls-kirjasta. Lanka on ihanaa suomalaista kampavillalankaa Pirtin Kehräämöstä. Ihan hyvin sujui muuten, mutta shaalista on tulossa sopivan levyinen esim. sängynpeitteeksi. Ja koska olen nopea liikkeissäni niin sitä ei enää ole. Kunhan saan uudet eebenpuiset pyöröt rikkoutuneiden tilalle (jippii!) niin aloitan sen uudelleen, ainakin 30 silmukkaa kapeampana.

I also started a new shawl, The pattern is Kimono Shawl from Cheryl Oberle's Folk Shawls. The pattern is easy, the yarn was lovely (fine finnish wool from Pirtin Kehräämö) but the shawl started to look wide enough to be a bedspread. So it is no more. But I'll cast on again, after getting the new ebony circular to replace the broken one (Yes! I got an email which says that they are going to send me a new one!)

*****

note to self: add to to-do-list - upgrade to new blogger, upgrade to flickr pro, upgrade antivirus subscription.

10 comments:

Brie said...

Moi! saanko tuon mustan villatakin ohjeen? aivan upea..

mennahuu said...

Tosi upeita töitä sinulla menossa, olen joitakin seurannut alkumetreiltä saakka ja täytyy sanoa, että sinulla tuota viitseliäisyyttä ja näkemystä riittää!

Minulla on nyt sellainen kausi menossa että valmista pitää tulla ja äkkiä joten tuollaisiin projekteihin ei riitä kärsivällisyys lainkaan. Niinpä tänä vuonna on tullut neulaistua noin 40 paria sukkia ynnä muuta pientä...

Hyvää Uutta Vuotta 2007 Sinulle!

Anonymous said...

Nyt äkkiä tuo Paola Suhonen valmiiksi, se on upea!

Marsvin

Anonymous said...

beautiful! I love the stripey gloves - I'd finish them! Looks like you'll have a bunch of FO's very soon!

mari said...

brie: ohje on Paola Suhosen käsialaa ja löytyy vanhasta Novita-lehden numerosta 5/2003

mennahuu: kiitos kovasti! Täytyy myöntää että viime aikoina täälläkin vaan tekisi mieli tehdä sukkia, mutta täytyyhän sitä saada jotain päällepantavaa! ;-)

Marsvin: Yritetään, yritetään! Nyt se onneksi kummittelee huoneen nurkassa, ehkä ei pääse unohtumaan!

Stacey: thanks!

Brie said...

Kiitos! Täytyypä lähteä kaivelemaan jostain tuota lehteä..

Sini said...

Ai vitsi, niin syötävät nuo värit tuossa raitahuivissa (?), että tekisi ihan hirveästi mieli aloittaa oma suunnitteilla oleva raitaprojekti, mutta ei parane jättää työnalla olevaa kesken tai se jää kesken ;) Aivan mahtavia ovat kyllä nämä muutkin työsi!

Anne said...

Siis nämähän oli järjestään hienoja töitä!

Jen said...

I had trouble with blogger so I apologise if you get this comment three times.

I tried to knit those arch-shaped socks last fall and found there is also an error in the corrections! So I wrote my own version of the pattern for one-color knitting - it is in the sidebar of my blog, it's free, and you'll be able to see the principle of how the arch shaping works very easily even if your stitch count doesn't match. You're welcome to use it if you like!

Happy new year! :)

Mewril said...

Voi hitsit... just tänään pengoin vanhoja Novita-lehtiä ja aloin himota tuota Paola Suhosen suunnittelemaa neuletakkia... Olen siis kateellinen kun sinulla on melkein valmis sellainen, minulla ei ole toivoakaan aloittaa tuollasita ainakaan pariin kuukauteen :/