Saturday, February 24, 2007

Phildar Jacket

phildar jacket

pattern: pattern n.19 from Phildar Pitchoun automne-hiver 2006-2006
yarn: Novita Isoveli, colour 270, about 550g (8 years size)
needles: 4,5mm and 5mm

comments: Last tuesday was holiday here and I decided to finally finish the two old UFOs, this jacket and
my sripy blue cardigan (only the buttons are missing! Yeah!).
I really like Phildar patterns for kids. There's not a sloppy sleeve fitting in sight! This one is not the nicest ones I have made, mainly because of the yarn. It is really crappy yarn and I'm already regretting using it. My son really liked this jacket and didn't even give me time to block it. Unfortunately after three days of (intensive) use the jacket is not looking new anymore: there's pilling on the sleeves!
Note to self: never ever buy this yarn again, even if it costs next to nothing!


kommentit: Viime tiistaina täällä oli pyhä (karnevaali) ja otin itseäni niskasta kiinni ja tekaisin valmiiksi kaksi vanhaa UFOa: tämän takin pojalle ja oman sinisävyisen villatakkini (siitä puuttuu enää vain napit! Jee!)
Kuten olen varmaan usein maininnutkin, Phildarin lasten mallit ovat suosikkejani (en taida itse asiassa muita lasten malleja neuloakaan!). Ei mitään kökköjä hihaistutuksia vaan huolella tehtyjä malleja. Tämä valmistunut takki ei kuitenkaan pääse top ten-listalle lähinnä siitä syystä että tuo Isoveli on aika harvinaisen kamalaa lankaa! Poikani ihastui takkiin niin että otti sen heti käyttöön (itse asiassa ennenkuin ehdin höyrytellä edes tuota vetskarireunaa siistimmäksi...) ja kolmen päivän (intensiivisen) käytön jälkeen se on jo nukkaantunut! Argh! Toivottavasti en enää sorru tähän lankaan, vaikka sitä kuinka halvalla saisi!

phildar jacket 1

(I felt so light of baggage after finishing these two old UFOs! (Socks do not count as UFOs in my universe!) I imediately started another shawl from Victorian Lace Today. But I'd like something more colourful, too... have to come up with something soon)

(Tuli ihanan kevyt olo, kun nuo vanhat UFOt on tehty. Sukkiahan ei lasketa. Aloitin seuraavan shaalin Victorian Lace Today kirjasta. Tein yhden mallikerran, enää 29 jäljellä! Nyt kyllä huvittaisi joku vähän värikkäämpikin juttu... täytyy pian keksiä jotain hauskaa)

new VLT shawl

13 comments:

melissa said...

the jacket looks great!

jacqueline said...

you're right. that is a great style. it looks fantastic!

tikru said...

Nuo Phildarit on kyllä tosi hyvän mallisia, meillä Juniori on myös pitkä ja hoikka ja Phidarit osuu just. Tosin hihoihin joutuu tekee 10 senttiä lisää :)

Isoveli on syvältä. En vihti enempää kommentoida.

Mullon just palmikkopipo kaksinkertaisesta villalangasta, siitä mitä lähetit (mustaa, ruskeaa, harmaata jne) ja yllättävän sileää ja pehmoista sekä palmikotki näkyy hianosti.. joutuu ehkä tilaa jossain vaiheessa lisää. Kuten myös noita värikkäitä lankoja .. tuota.. Meenpoiskattoohiihtoa ennen kuin tilaan pari kiloa lankaa tältä istumalta..

ainaoikein said...

Hienon mallinen takki. Ja ennen kaikkea: mitkä ammattimaiset elkeet poseeratessa! Varsinkin eka kuva on ihan huippu; mikä rento poseeraus!

Kristiina S. said...

Joo, takki on hieno. Mutta se lanka tosiaan: mun palmikkotakki on vanhaa ko. lankaa ja ihan hyvin käyttäytyy mutta nyt tein uudesta palmikkaat systerille niin hyvä ettei jo tehdessä nyppyynny. Se siitä langasta.

Mandy said...

What an adorable sweater! I've recently used some yarn that also pilled immediately, and it really makes you want to spend the few extra bucks for nicer yarn (though it's hard to resist a bargain sometimes!)

heidi said...

Olet kyllä oikeassa, nuo Phildarin mallit ovat ihanan konstailemattomia! Tämäkin villatakki on mahtava, ja jotenkin vielä sen oloinen, ettei siinä pieni nuhruisuus edes haittaa. Se on muuten niin klassinen ja jämpti. Ja parasta on, että käyttäjä tykkää!

Sini said...

Kiinnitin samaan huomiota, kuin ainaoikein...Poika poseeraa kuin ammattimalli. Ja mikä siinä poseeratessa, kun on noin hieno takki päällä :D

kris said...

so cute! i love the slanted ribbing on the fronts. that is a great pattern! well done and lucky kid.

mari said...

melissa, jacqueline, mandy & kris: thanks! :-)

tikru: phildar rules! ;-)
Olen samaa mieltä, se villalanka on aika ihanaa... sellaista tavallista, mutta ihanaa. Tilausta vaan sisään, sano!

ainaoikein & sini: juu, Matias on aikamoinen linssilude. Ja on hupaisaa kun sen mielestä on jo ihan normaalia että otetaan vaan paidoista kuvia! :-D

kristiina s: niin, se harmittaa kun tuntuu vähän että mnee työ hukkaan, paremmasta langasta kun tekisi niin takki voisi kestää ihan hyvänä vaikka kuinka kauan!

heidi: kiitos! :-)

Dipsy said...

What a very beautiful jacket this is - great work done!

filomena said...

The shoulder ribbing adds a lot of caracter to that jacket.

Your little guy looks very nice in it!

;o)

hadley said...

I love the jacket! It is so hard to find nice patterns for 8 year old boys. I am going to hunt this one down and knit it for my lucky boy.